Dolar

32,5096

Euro

34,5946

Altın

2.489,80

Bist

9.548,09

AK Parti'den CHP'ye bayram ziyareti

AK Parti heyetinin CHP'ye yaptığı Kurban Bayramı ziyaretinde OHAL ve dokunulmazlıkların kaldırılması konuları gündeme geldi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-02 12:24:32

AK Parti'den CHP'ye bayram ziyareti


AK Parti heyeti, Kurban Bayramı dolayısıyla ana muhalefet partisi CHP'ye ziyarette bulundu. AK Parti heyetinde Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Kadın Kolları Mali ve İdari İşler Başkanı Pınar Doğan Aksoy, Gençlik Kolları Mali ve İdari İşler Başkanı Selman Özboyacı yer aldı. Bayramlaşma için gelen AK Parti heyetini CHP Genel Sekteri Kamil Okyay Sındırgı, Kadın Kolları Ankara İl Başkan Ferhan Özkara ve Gençlik Kolları Genel Sekreteri Genç Osman Killik karşıladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Sındır, "Dileğimiz odur ki başta devletimizin en üst kademelerinde olan sorumlu devlet büyüklerimizin Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere Sayın Başbakanımız ve siyasi partilerin iktidar partisinin ana muhalefet partisinin ve diğer partilerin liderlerinin söz ve düşüncelerinin ifade edilmesinde toplumda bizleri bir arada tutacak değerleri öne çıkarmak siyasetin dilinin ayrıştırıcı dilden uzaklaşılması bir araya davet eden, bizi millet yapan değerlere davet eden bir dil ve üslupta olması en büyük dileğimiz. Mevcut koşullarda OHAL belki ilk günlerde çok elzem olarak görülmüş olabilir biz her halükarda yasama organının bu anlamda görevini hep beraber, el birliğiyle yapabileceğimiz düşüncesindeydik ama siyasal iktidarın yasamanın kararıdır saygı duyarız. Ama OHAL sürecinden de bir an evvel ülkenin çıkması arzu ettiğimiz birliğin, beraberliğin, kardeşliğin pekişmesi adına önemli olduğunu belirtmek isterim" diye konuştu.

"BİZİM SIKINTIMIZ YASAMA ORGANININ YETKİ VE SORUMLULUKLARININ KHK'LAR ÜZERİNDEN OHAL KAPSAMINDA KHK'LARLA ALINMIŞ OLMASI"

"Bizim sıkıntımız yasama organının yetki ve sorumluluklarının KHK'lar üzerinden OHAL kapsamında KHK'larla alınmış olması" diyen Sındır, "Biz asla hükümetin teröre karşı mücadelesindeki getireceği ve getirmiş olduğu kararları Meclisten zaten olmaz diyen onu reddeden bir anlayışta değiliz. Bunu da 15 Temmuz'un hemen arkasında hatta o gün açıkça beyan ettik" dedi.

Sındır, milletvekillerinin tutuksuz yargılanması gerektiğini ifade ederek, "Ne yazık ki Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan ile ilgili Anayasa Mahkemesinin verdiği kararlar bugün aynı içerik ve nitelikte olamıyor. Adalete olan güven duygusunun olmadığı kamuoyu yoklamalarında ortaya konulmuştur. Bir tasarı olarak sunmuştuk. Ahlaksızlıkla mücadele ve siyasi etik kanunu diye bir kanunu böyle bir yasa teklifi de en kısa sürede Mecliste gündeme gelir, konuşulur, tartışılır. Ülkenin buna da ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

"OHAL'DE BUGÜN DEVLETE DİZ ÇÖKTÜRMEK İSTEYENLERLE BİR MÜCADELENİN ADI BU TEMİZLİK YAPILDIKTAN SONRA BU DA BİTECEK"

Ziyarette yaptığı konuşmada Gündoğdu ise "Myanmar başta olmak üzere dünyanın bütün mazlumlarına Cenabı hak yardım eylesin. Zaman zaman hem Mecliste hem dışarıda faklı düşünceleri dillendirebiliriz, farklı partileriz ama 15 Temmuz gecesi AK Parti, CHP, MHP dördüncü partinin de ertesi gün darbeyi kınama bildirisine imza atarak varım dediği gibi Türkiye'nin en zorlu süreçlerinde tıpkı Kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi bir araya gelmesini bilen partileriz. Bu düşüncemizin terörle mücadelede darbeyle mücadelede Türkiye'nin milli meselelerinde birlikte hareket etmeyi sağlayacak boyutta ilerlemesini Kurban Bayramı dileği olarak iletiyorum" şeklinde konuştu.

"Geçmiş OHAL'lerle bu halin mukayesesini yapmak elbette 15 Temmuz gecesi hep beraber yaşadıklarımızı dikkate alarak değerlendirilmesi gerekir" diyen Gündoğdu, "Türkiye'nin geriye dönük darbeler tarihi var ama 15 Temmuz gecesi hem vatanı hem dini istismar edenlerin içinde yer alığı arkasından da uluslararası kuruluşla birlikte olduğumuz ülkelerin bile başarısızlığından üzüntü duyduğu hem iç yönü hem dış yönü olan bir darbe girişimi. Dolayısıyla darbeye karşıyım cümlesinin darbenin kalıntılarını temizlemeyi beraberinde getirmesi gerekir. Bu süreç tamamlanınca OHAL kalkacaktır ama eskiden OHAL olunca halk dünya görüşü ne olursa olsun yüzde 100 bundan etkilenirdi. Şimdi OHAL'de bir referandum yaptık, CHP'nin 450 kilometrelik yürüyüşü oldu, OHAL FETÖ ve PKK başta olmak üzere onlara destek olan PKK terör örgütüdür PKK'nın diğer yan ürünlerini terör örgütü görmeyerek ya da doğrudan PKK'yı Avrupa Parlamentosu gibi birçok yerde ağırlayarak Türkiye'nin gelişmesinden rahatsızlık duyan bu güçlerle de Türkiye'yi onlardan koruyarak ve bütünlüğünü sağlayarak bir çalışmanın olması gerekiyor. Bizim ötekisi olmayan topyekun Alevisi, Sünnisi, Türk'ü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, solcusu, sağcısının beriki olduğu 80 milyon vatandaşın bu gemi su alırsa hep beraber zarar göreceğimiz CHP'li birinin zarar gördüğü yerde AK Parti'linin ya da MHP'linin böyle bir ayrışma söz konusu değil. Referandum öncesi evet çıkarsa hayır çıkarsa denize dökme gibi kavramlar asla bunları doğru bulmayız bulmayalım. Birlikte Türkiye'yiz ama Türkiye'nin devlet tanımına Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en eski, en köklü partisisiniz. Millet yargı tanımına ve bu milletin birlikteliği tanımına destek olacak çalışmalar içerisindeyiz. OHAL'de bugün devlete diz çöktürmek isteyenlerle bir mücadelenin adı bu temizlik yapıldıktan sonra bu da bitecek. OHAL'de bir anayasal yetkidir. Kanun Hükmünde Kararnamesiyle diğer mevzuatlarıyla bunlarda anayasal kavramlardır. Bizim CHP, AK Parti ya da başka partiler bu mübarek günde teröre karşıyım terörle mücadeleye destek olmalıyım, darbeye karşıyım darbeyle mücadeleye destek olmalıyım, Türkiye'nin bütünlüğüne tarafım Türkiye'nin bütünlüğüne halel getiren yaklaşımlardan uzak olmalıyım gibi birbiriyle bağlantılı kavramları birbirinden ayırmadan yol almamızda fayda var" açıklamasında bulundu.

"HEP BERABER YARGININ ÖNÜNE KOYDUĞUMUZ KİŞİLERİN YARGILANMASINDAN DOLAYI YARGI YOKMUŞ GİBİ ÇIKIŞ YAPMAK DA BİRLİKTE YAPTIĞIMIZ İŞLEV AÇISINDAN SIKINTILI DUYUYOR"Gündoğdu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Dokunulmazlıkların kaldırılması fikri kamuoyunda tartışılıyorken hem bizim genel başkanımız hem sizin genel başkanınız adeta birbirine hodri meydan diyerek dokunulmazlıkların kaldırılmasını istediler anayasa komisyonunda. MHP, CHP, AK Parti'nin oy birliğiyle sonra CHP'nin desteğiyle dokunulmazlıkları kaldırdık ki bu kaldırma meseleyi dosyası olanları yargıya havale etme işlemiydi. Hep beraber yargının önüne koyduğumuz kişilerin yargılanmasından dolayı yargı yokmuş gibi çıkış yapmak da birlikte yaptığımız işlev açısından sıkıntılı duruyor. Yargıya sen Türk milleti adına ne yapacaksan yap dedik hep beraber yargı yapınca da iktidarı suçlandı. Bu talebi Türkiye'yi PKK'dan FETÖ'den temizleyince yerine getireceğiz zaten kalıcı bir hal değil. Ama hem yargının bağımsızlığını söyleyip hem yargının önüne gidecekleri birlikte gönderip hem de yargı üzerinden iktidara eleştiriyi doğru bulmadığımı ifade etmek isterim."

Sındır'ın değindiği ahlaksızlıkla mücadele ve siyasi etik kanunu ile ilgili ise Gündoğdu, "Eyvallah ama bunun için bir yasa gerekmiyor. İngiltere'nin yazılı bir anayasası yok ama bütün İngiliz vatandaşlarının uyduğu anayasa var. Bizimde ahlaki değerlerimiz, dini değerlerimiz var herkesin kendine yakışan ifadeleri kullanması siyaseti de kalite açısından bu sıkıntılardan kurtaracaktır" değerlendirmesinde bulundu.

CHP, DSP, VATAN PARTİSİ VE HDP İLE DE BAYRAMLAŞTI

CHP'yi AK Parti'nin ardından ikinci ziyaret eden DSP Genel Başkan Yardımcısı Uğur Gürel başkanlığındaki heyet oldu. CHP Genel Sekreteri Sındır başkanlığındaki kabul heyeti Vatan Partisi ve HDP heyetiyle de bayramlaştı.


Haber Ara