Dolar

32,3631

Euro

35,1236

Altın

2.324,69

Bist

9.079,97

AK Parti'den Bahçeli'ye sıcak mesaj

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin koalisyona ilişkin açıklamalarına cevap verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 19:38:09

AK Parti'den Bahçeli'ye sıcak mesaj

Yıldız, “Her partinin kendine has idealleri vardır ama koalisyon ideali olan bir konsept değildir. Her birimizin bu manada ideallerinden zaman zaman tavizler vereceği noktalar olacaktır. Yalnızca ülke yararına, ben bu manada Sayın Bahçeli'nin de bu tarzda davranacağına inanıyorum” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TP Petrol Dağıtım A.Ş'nin yeni genel müdürlük binasının açılışına katıldı. Açılış töreninin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Bakan Yıldız, "Koalisyon olmazsa olası bir erken seçimde 3 dönem kuralı işleyecek mi?" sorusuna, “Sayın Cumhurbaşkanımızın özellikle divanın oluşması ile beraber Sayın Başbakanımıza tevdi edeceği ile alakalı hazırlıklar yapılmıştı. Bugün Sayın Başbakanımız grup toplantısında bundan bahsettiler. Bu görevlendirme bugün yapılacak gözüküyor. Önümüzdeki hafta milli iradenin bize sunduğu en önemli alternatif olan hükümet kurma görevi Sayın Başbakanımızın başkanlığında yürütülecektir. Kendisi de programını açıkladılar. Partiler bu manada dolaşılacak. Türkiye'nin erken seçimden önce özellikle öne çıkan bu demokratik seçimi mutlaka değerlendirmesi lazım. AK Parti olarak bizler de yaptığımız çalışmalarda yapıyormuşuz gibi yapmadan gerçekten samimi bir dille bunu ifadelendirmemiz lazım. Ben AK Parti'nin bu manada görevi fazlasıyla yapacağına inanıyorum. Hükümet kurma görevine borçlu olanlar sadece iktidar partileri değillerdir. Bütün partiler kendini sorumlu hissetmelidirler” cevabını verdi.

"HER PARTİNİN KENDİNE HAS İDEALLERİ VARDIR"

MHP Genel Bahçeli Devlet Bahçeli'nin açıklamalarının sorulması üzerine Yıldız, “Sayın Başbakanımızın MHP ile yapılacak hükümet kurma çalışmalarında muhtemel koalisyon çalışmalarında benim de bulunmamı istedi. Katkı koymaya gayret ediyorum. Her partinin kendine has idealleri vardır ama koalisyon ideali olan bir konsept değildir. Her birimizin bu manada ideallerinden zaman zaman tavizler vereceği noktalar olacaktır. Yalnızca ülke yararına, ben bu manada Sayın Bahçeli'nin de bu tarzda davranacağına inanıyorum. Mutlaka diğer partiler buna dikkat edeceklerdir” dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara