Dolar

32,3223

Euro

35,0714

Altın

2.308,83

Bist

9.079,97

AK Parti'den Babacan ve Davutoğlu açıklaması

TV, gazete ve haber ajanslarının Ankara temsilcileriyle bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir; Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun çalışmalarını sürdürdüğü yeni partilerle ilgili sorulan soruyu yanıtladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-28 16:39:29

AK Parti'den Babacan ve Davutoğlu açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, AK Parti Genel Merkezi'nde TV, gazete ve haber ajanslarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda konuşma yapan Kandemir, temsilcilerin sorularını cevapladı.

Yeni siyasi oluşumlar hakkındaki düşünceleri ve diğer partilerden AK Parti'ye geçişlerin olup olmayacağı sorusunun sorulması üzerine Kandemir, "Yeni siyasi oluşumlar henüz ortada yoklar onun için yorum yapabilecek durumda değiliz doğrusu. Ne tüzel kişilikleri var, ne söylemleri var, ne kadroları var, yorum yapılacak durumda değil. Çok da gündemimizde yok. Biz işimize, gündemimize bakıyoruz. Önce ortaya çıksınlar, ondan sonra değerlendirmeye tabi tutulurlar. Parti programı, tüzüğü, bir eylem, bir söylem görmedik. Onu gördükten sonra değerlendirme yapmak mümkün olabilir. Bu süreçte Genel Başkanımız çerçevesini şöyle çizdi; 'Milletin teveccüh gösterdiği bütün arkadaşlarımızla çalışmayı arzu ediyoruz' geçmişte farklı siyasi partilerde bulunmuş arkadaşlarımızı da bu süreçte biz aramızda görmeyi arzu ederiz. Bunlarla ilgili arkadaşlarımız da çalışmalarını yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin üye sayısına ilişkin tartışmalara değinen Kandemir, diğer partilerin üye sayılarının toplamının 2 milyon 691 bin olduğunu, AK Parti'nin üye sayısının ise 10 milyon 397 bin olduğunu kaydederek, üyelikten düşürülmeyen vefat eden üyelerin üyelikten düşürüldüğünü bu sayının ise 394 bin olduğunu aktardı. Ayrıca Kandemir, 10 milyon olan üye sayılarının 3 sene içerisinde 15 milyona çıkarmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara