Dolar

32,3350

Euro

35,1123

Altın

2.309,02

Bist

9.079,97

AK Parti'den adaylara uyarılar

Ak Parti, milletvekili adaylarını seçim çalışmaları konusunda uyardı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-06 05:30:07

AK Parti'den adaylara uyarılar

Milliyet'in haberine göre; Bu kapsamda Ak Parti adaylarından şatafatlı arabalara binmemeleri, rakipleriyle polemiğe vatandaşla tartışmaya girmemeleri, enerji ve zamanlarını diğer partilerin beyannamelerini eleştirmek yerine Ak Parti vaatlerini halka anlatmaları uyarılarının yapıldığı öğrenildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki gün 1 Kasım seçim beyannamesini açıklamasının ardından kurmaylarıyla birlikte milletvekili adaylarıyla bir toplantı yaptı. Ak Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre basına kapalı gerçekleşen toplantıda, seçim strtaejisi ve propaganda dönemi çalışmaları masaya yatırıldı. Genel Başkan Yardımcıları bekir bozdağ adayların dikkat edeceği davranışlar, Ömer Çelik seçim stratejisi, beyanname hazırlama ekibinin başına yer alan eski Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Grup Başkanvekili Mahir Ünal da beyanneme konusunda sunum yaptı. Beyannamenin içeriğinden duyulan memnuniyetin dile getirildiği toplantıda, Davutoğlu'nun milletin de 1 Kasım'da yaptıkları çalışmaları takdir edeceğine ilişkin temennisini dile getirdiği öğrenildi. Toplantıda adaylara şu tavsiye ve uyarılarda bulunuldu:

“Sert protokol uygulamayın, vatandaşla birebir temas kurun, çalmadık kapı bırakmayın, kalabalık gruplarla esnaf ziyareti yapmayın, şatafatlı arabalarla gezmeyin, seçmenle asla polemiğe girmeyin-tartışmayın. Muhalefet partilerinin adaylarıyla polemiğe girmeyin, onların seçim beyannameleriyle ilgili tartışma yapmayın. Sizin anlatacak çok kapsamlı bir beyannameniniz var, Ak Parti beyannamesine odaklanıp, işinize bakın. Seçim bölgelerinize ilişkin sorunları, gördüğünüz aksaklıkları süratle bize bildirin. Enerji ve zamanınızı tartışma ve polemik yerine, hizmetlerimizi anlatmak için kullanın. Uzatılan her mikrofona konuşmayın, önemli olaylar sonrası genel merkez yönetimince yapılan açıklamaları takip edin, yapacağınız açıklamalar bu görüşleri teyit etsin, farklı söylemler kullanmayın.”

Haber Ara