Dolar

32,5030

Euro

34,8183

Altın

2.475,25

Bist

9.530,47

AK Parti'de partiler arası bayramlaşma

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 'Hukuk devleti içinde yaşın yanında kurunun da yanmaması için azami gayreti gösteriyoruz. Bu konuda hassasiyet hat safhada. Sıfır hatayla teröre bulaşanlar temizlenmeli' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-13 10:40:24

AK Parti'de partiler arası bayramlaşma
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Hukuk devleti içinde yaşın yanında kurunun da yanmaması için azami gayreti gösteriyoruz. Bu konuda hassasiyet hat safhada. Sıfır hatayla teröre bulaşanlar temizlenmeli" dedi.

AK Parti'de Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar çerçevesinde AK Parti'yi ilk olarak CHP heyeti ziyaret etti. AK Parti'nin kabul heyetinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Sevde Beyazıt Kaçar ve Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özbey yer aldı. Çalık, yaptığı konuşmada, "Özellikle Yenikapı ruhunu yaştan ve 15 Temmuz darbe girişiminde o ruha ruh katan Kılıçdaroğlu başta olmak üzere darbeye karşı duran bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bayramlaşmalar yakınlaşmanın, kardeşliğin, barışın, sevginin tesis edildiği ve daha fazla arttığı dönemler ve günlerdir. Van'da yaşamış olduğumuz terör saldırısı hepimizin bir kez daha yüreğini derinden yaralamıştır. Bugünlerde canice yapılan saldırıda yaralanan çok sayıda insanımız var. Terör bir daha gerçek yüzünü göstermiştir. 15 Temmuz'da nasıl insanlarımıza gökten yağmur gibi bombalar yağdırdılarsa burada da bombaları fütursuzca atıyorlar ve insanlarımızı katlediyorlar. Teröre hep birlikte karşı durmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyorum" ifadelerini kullandı.

"Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıda o zaman geçmiş olsun dileklerimizi ilettik" diyen Çalık, "O saldırının Türkiye'nin birliğine, dirliğine, Yenikapı ruhuna yapıldığını biliyoruz. O saldırı bize yapılmıştır diye baktık olaya. Teröre karşı tüm siyasi partiler olarak ortak duruş göstermek zorundayız. Yüreğimiz buruk giriyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminde şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Terör örgütüne mensup olanların uzantıları kim olursa olsun, akademisyen, kamu görevlisi, gazeteci olabilir, terörün yaygınlaşmasını sağlayan kim varsa bunlarla ortak mücadelemiz demokratik hukuk devleti içinde mutlaka yerine getirilmeli. Ortak tavrı devam ettirmeniz umudundayım" şeklinde konuştu.

FETÖ ile mücadele görevden almalar

Hukuk devleti içinde yaşın yanında kurunun da yanmaması için azami gayret gösterildiğini anlatan Çalık, "Bu konuda hassasiyet hat safhada. Sıfır hatayla teröre bulaşanlar temizlenmeli. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Başbakanımız, bakanlarımız bu konuda titiz davranılması yönünde hassasiyet gösteriyor" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran ise, "Bayrama buruk giriyoruz maalesef. Bayramlar bizim geleneklerimizde her zaman huzuru, barışı müjdeler. Bayramda küslükler biter bir anlamda aslında. Umutlarımızın tazelendiği günlerdir ama bu bayram umutlara gölge düştü. Yüzlerce aile hem terör olayları hem de 15 Temmuz darbe girişimi utanç gecesinin ardından birçok yakınını kaybederek bayrama girdiler. Yine aynı şekilde birçok darbe girişimi sonrasında akademisyen basın emekçisi eğitimciler gözaltında işten çıkarıldı. Biz diyoruz ki inşallah bundan sonra ülkemizde böyle olaylar olmasın, terör son bulsun en önemlisi. Barış istiyor artık Türkiye, inşallah bundan sonra huzur ve barış içinde bayramlar geçiririz" dedi.

Cankurtaran, 15 Temmuz darbe girişiminin bir utanç gecesi olduğunu belirterek, "Bu gecenin daha sonraki süreçte demokrasinin daha da güçlendirilmesi adına bir fırsat olduğunu düşünerek uzlaşmacı politikanın yerleştirilmesi konusunda hassas davrandık. Bu süreç içinde basın emekçileri, sanatçı, eğitimci, yazarların suçları tespit edilmeden tutuklanarak yeni bir mağduriyet yaratmamalı. Bu konuda çok daha hassa olunması gerekiyor" açıklamasında bulundu.

AK Parti'nin ikinci konuğu MHP oldu

Çalık, terörün son bulması gerektiğine işaret ederek, "İnşallah, hepimizin ortak mücadele ettiği terör son bulur. PKK, FETÖ, DHKP-C ve alfabede artık harf kalmadı. İnşallah, terör örgütlerinin hep beraber vereceğimiz mücadele ile sonunu getiririz" dedi.

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, birliğin, beraberliğin muhafaza edilmesinin önemini vurgulayarak, "Ülkenin hakikaten 15 Temmuz'da yaşadığı sıkıntı, o günden bugüne geçirdiğimiz travma, psikolojik kurumsal yapılardaki travmaların geçmesi lazım. Bunların geçmediğini, hatta Sayın Başbakanın, Cumhurbaşkanının açıklamalarından da görüyoruz. Son zamanlarda özellikle Sayın Başbakan çözüm süreci ile ilgili gelişmeler ile söylediği, neymiş o gibi ifadelerin bizi son derece memnun ettiğini özellikle belirtmek istiyorum. Son gelişmeler hafif bir temasın olmadığı konusunda emin olmak istiyorum. PKK, FETÖ'nün de ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalarda biz MHP olarak iktidarın arkasında olduğumuzu söyledik. Biz, terörün ortadan kaldırılması açısından son derece samimi bir şekilde hükümeti desteklediğimizi ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

15 Temmuz'dan sonra kadrolaşma konusunda yaşanan sıkıntıların görüldüğüne işaret eden Ayhan, OHAL'i desteklediklerini ama bunu yaparken insanların mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi. Ayhan, konuşmasında şunları kaydetti:

"Bunu şunun için söylüyorum, ben bunu vatandaşlar bize söylediği için, bütün bu olay, 15 Temmuz olayının, Denizli'nin Merkezefendi'de Gürpınar Camii'nde İmam Necati Hoca'nın üstünde kalması olmaz. Bunun siyasi ayaklarının, üst düzeye doğru nerede olduğunun, Sayın Başbakan ile Sayın Kılıçdaroğlu ile arasında geçen görüşmede bahsedilen listedeki isimlerin ortaya çıkması gerektiğinin, bunun kamuoyuyla paylaşılması halinde kamuoyunun daha net bir biçimde bu işi algılamada zorluk çekmeyeceğini ifade etmek istiyorum. Kurumsal yapılardaki travmanın ortadan kalkmasını net bir şekilde düşünüyoruz."

Ayhan, son KHK'larla belediye başkanlarının değiştirilmesi, terörle mücadele ile olan kısmıyla alakalı desteğin olduğunu ifade etti. Çözümde samimiyet görüldükten sonra MHP'nin teröre karşı ülkenin birliği için hükümetin arkasında olduğunu söylediklerini hatırlatan Ayhan, bunu 15 Temmuz gecesi MHP'nin ortaya koyduğunu ifade etti.

Çalık, siyasi partilerden gelen heyetlere kayısı ve şekerleme ikramında bulundu.

Haber Ara