Dolar

32,6005

Euro

34,7936

Altın

2.495,29

Bist

9.473,89

AK Parti'de önemli isimler aday olmadı

AK Parti'de üç dönem kurulanı takıldıkları için 7 Haziran seçimlerine giremeyen partinin önemli isimlerinden bazıları 1 Kasım seçimleri için de adaylık başvurusunda bulunmadı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-04 14:00:30

AK Parti'de önemli isimler aday olmadı

AK Parti'de, 1 Kasım seçimleri için aday adaylığı başvuruları dün resmen sona erdi. Hürriyet'te yer alan habere göre başvuran isimlerden çok, milletvekilliği için başvuruyu yapmayanlar dikkat çekti. Partinin en önemli isimlerinden, hepsi de AK Parti hükümetlerinde çeşitli dönemlerde görev almış bazı isimler, adaylık başvurusunda bulunmadı. AP kaynaklarına göre, adaylık başvurusunda bulunmayan isimler şöyle: "Mehmet Ali Şahin, Bülent Arınç, Ali Babacan, Cemil Çiçek, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Ayşenur İslam."

ÜST KURUL ADAY GÖSTEREBİLİR
Bu isimlerin adaylık başvurusu yapmamaları, milletvekili adayı olamayacakları anlamına gelmiyor. AKP'de aday listelerini belirleyecek olan üst kurul, bu isimleri, kendi başvuruları olmasa da, onaylarını alarak listelere koyma yetkisine sahip.

BİNALİ YILDIRIM ADAY ADAYI OLDU 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binalı Yıldırım, 26. dönem milletvekili adaylığı için resmi başvurusunu yaptı. AK Parti'de üç dönem kuralı deneniyle, 7 Haziran seçimlerinde, aday olamayan Yıldırım'ın, İzmir'den liste başı aday gösterilmesi beklenirken, başvurusunda kent belirtmediği öğrenildi.
İzmir'den 2011 genel seçimlerinde listebaşı adayı olarak bir dönem milletvekilliği yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, 2014 Mart yerel seçimlerinde de, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterilmişti. Partisinin oyunu yüzde 36'ya yükseltip, yaklaşık bir milyon seçmenin tercihi olmuştu. 7 Haziran genel seçimlerinde, Ak Parti'nin İzmir'deki oyu yüzde 26'ya geriledi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin de, İzmir'den aday olabileceğinin konuşulduğu sırada, 7 Haziran'da üç dönem kuralına takılan Cumhurbaşkanı başdanışmanı Binalı Yıldırım'ın resmen adaylık başvurusunda bulunması, parti kulislerini hareketlendirdi. Yıldırım'in İzmir'de listebaşı yazılacağı konuşulmaya başlandı.Binali Yıldırım'ın resmi başvurusunda, herhangi bir il belirtmediği, adının İstanbul için de geçtiği öğrenildi.

ESKİ ULAŞTIRMA BAKANI ELVAN, MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU YAPTI

Eski Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Merkezi'ne milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu. Elvan'ın tercihini Antalya'dan yana kullandığı öğrenildi. Lütfi Elvan, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'nin birinci sıradan Antalya milletvekili adayı idi.

CEYLAN ADAY ADAYLIĞI MÜRACAATINI YAPTI

Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Karabük İl Başkanlığına gelerek 26. Dönem milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunu yaptı

Haber Ara