Dolar

32,3660

Euro

34,9550

Altın

2.325,32

Bist

9.079,97

AK Parti’de kongre günü: Binali Yıldırım Genel Başkanlığı devralacak

AK Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ardından 3. genel başkanını bugün yapılacak olağanüstü kongrede seçecek.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-22 08:49:40

AK Parti’de kongre günü: Binali Yıldırım Genel Başkanlığı devralacak

Vatandaşlar, AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu'nu doldurdu.

BİNALİ YILDIRIM SALONA GELDİ

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde tek genel başkan adayı olan Binali Yıldırım salona geldi. Büyük bir coşku ile karşılanan Yıldırım'la delegeler ve partliler fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.

DAVUTOĞLU SON KEZ KÜRSÜYE ÇIKACAK

AK Parti, 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Binali Yıldırım, genel başkanlık için tek aday olacak. Kongrede Merkez Karar Yönetim Kurulu da seçilecek. Davutoğlu, kongrede son kez ‘Genel Başkan ve Başbakan' sıfatıyla konuşarak veda edecek. Davutoğlu'nun görevden ayrılma kararını açıklamasındaki gibi görevde bulunduğu dönemde yaptıklarını anlatması ve birlik mesajı vermesi bekleniyor. 

DAVUTOĞLU VATANDAŞLARI SELAMLADI 

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi, Ankara Arena Spor Salonu'nda başladı. Salona gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu vatandaşları selamladı.

K_6

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla kongre başladı. 

"AK Parti, Tayyip'in partisidir"

Kongrede Divan Başkanı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konuşmasında, "AK Parti'nin tek bir lideri vardır, o da Cumhurbaşkanı Erdoğandır" dedi. Bozdağ'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Siyasette AK Parti, artık bir dünya markasıdır. AK Parti'yi kuran, başarıdan başarıya koşturan, her seçimde milletimizin AK Partimize gönülden destek vermesini ve dua etmesini sağlayan, AK Parti'yi Türkiye ve dünya markası yapan AK Parti'nin ve Türkiye'nin lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı şahsım, divan, delegelerimiz, salonda olan ve olmayan bütün partililerimiz adına sevgi, saygı, şükran, minnet ve dua ile anıyor ve selâmların en güzeli Allah selamı ile selâmlıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanım, biliyoruz ki fiziken aramızda olmasanız da manen aramızdasınız.

Halkımızın bize tanıttığı adıyla AK Parti, Tayyip'in partisidir; kurumsal olarak var oldukça da Tayyip'in partisi olmaya devam edecektir. AK Parti'yi Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Sayın Cumhurbaşkanımızı da AK Parti'den ayrı düşünmek ve ayrı düşürmek mümkün değildir.

Önce Başbakan Davutoğlu, ardından genel başkan adayı Binali Yıldırım konuşma yapacak. Daha sonra da seçimlere geçilecek.Yaklaşık 50 bin teşkilat üyesinin katıldığı kongrede bin 470 delege oy kullanacak. 

Genel başkan adayı ve MKYK olmak üzere iki tur şeklinde gerçekleştirilecek oylamanın saat 16.00 sularında tamamlanması planlanıyor.

ERDOĞAN'IN MESAJI AYAKTA DİNLENDİ

AK Parti'nin kurucu genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajı konre katılımcıları tarafından ayakta dinlendi.

AK Parti'nin 13 yıılık geçmişini ve icraatlarını anlatan video delegeler tarafından coşku ile izlendi. Videoda aday olmayacağını açıklayarak kongre karrı veren Ahmet Davutoğlu'na teşekkür edilmesi salonun tamamının alkısışını alması dikkatlerden kaçmadı.

h_2


6 BİN KİŞİ DAVETLİ

Kongrede, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, genel başkan adayı Binali Yıldırım ve Davutoğlu'nun hayatı kısa filmlerle anlatılacak. 6 bin kişinin davet edildiği kongreye, TOBB, Okçular Vakfı, TÜRGEV, Alevi ve Roman derneklerinin temsilcilerinin de katılması bekleniyor. 2015 yılında yapılan ve Davutoğlu'nun tek aday olduğu kongreye, yurtdışından da çok sayıda devlet başkanı ve siyasetçi davet edilmişti. Bu yıl ise yabancı devlet başkanları kongreye davet edilmedi. AK Parti, kongreye, Mısır, Bangladeş, Rusya'nın büyükelçilerinin yanı sıra ‘7 Haziran ve 1 Kasım seçim süreçleri ile terörle mücadele konusunda ortaya koyduğu tavır' gerekçesiyle HDP'yi davet etmedi. Kongre nedeniyle Ankara'da birçok yol gün boyu ulaşıma kapatılacak. Kongrenin yapılacağı Arena Salonu'nun etrafı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınacak. Salona giremeyenler için çadırlar kuruluyor. 

U_1

SLOGAN: KUTLU YÜRÜYÜŞE DEVAM

AK Parti'nin genel başkanları Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile 3. Genel Başkan adayı Yıldırım'ın fotoğrafları da kongre salonuna asıldı. Kongrenin ana teması ‘Kutlu Yürüyüşe Devam' mesajı olacak. Yıldırım'ın konuşmasında yeni yol haritası, vaatler ve yeni reformlara ilişkin açıklamalar yapacağı bildirildi. 

Yıldırım, hükümeti kurmakla görevlendirilmesinin ardından perşembe günü MGK toplantısında Başbakan olarak görev alacak.

AK PARTİLİLERDEN SÜRPRİZ

AK Partililer kongre öncesi Ankara Spor Salonu tribünlerinde muhteşem bir koreografi açtı. Koreografide önce Binali Yıldırım, sonra Ahmet Davutoğlu en son ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selam veren halleri yer aldı.

GÜL KATILMADI

Partinin kuruluşundan bu yana görev yapan il başkanları, 22, 23, 24 ve 25. dönem milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları da kongreye davet edildi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise kongreye katılmadı.

KAPANAN YOLLAR 

Kongre sona erene kadar, Cumhuriyet Caddesi (Gar Kavşağı-Baruthane Kavşağı arası ile giriş ve çıkışları), Hipodrom Caddesi - Talatpaşa Bulvarı (Ulaştırma Kavşağı ile Opera Köprüsü arası tüm giriş ve çıkışlar/Gar Kavşağı alt geçit dâhil) ve Kazım Karabekir Caddesi'nin Ulaştırma Kavşağı ile İstanbul Caddesi arasındaki bölümü trafiğe kapatıldı.

Ulus Tren Garı'nın Cumhuriyet Caddesi'ne bakan ana giriş kapısı ise kapatıldı, ilgili alana sadece biletli yolcular alınıyor. Saat 05:00'ten itibaren kongre sona erene kadar da banliyö trenleri, Ankara Gar İstasyonu'nda durmuyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara