Dolar

32,5197

Euro

34,7330

Altın

2.489,97

Bist

9.524,59

AK Parti'de İstanbul ilçe belediyelerinde yeni isimler

Gazeteci Halil İbrahim İlöz, yerel seçim öncesi İstanbul ilçe belediyelerinde aday olabilecek isimleri TIMETURK için kaleme aldı. İşte İlöz'ün yazısı:

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-20 14:01:45

AK Parti'de İstanbul ilçe belediyelerinde yeni isimler

AK Parti'de geçtiğimiz gün aynı zamanda başlayan temayül yoklamasında 145 bin partili, 81 ilde oylarını dijital olarak genel merkeze iletti. 5-16 Kasım tarihlerinde belediye başkanı adaylığı için başvuran 7 bin 180 kişi ve mevcut belediye başkanları oylandı.

AK Parti, 2014 yerel seçimlerinde oy kaybeden bölgelerle ilgili nerede yanlış yapıldığını araştıracak. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Millete yanlış yapan hiç kimsenin AK Parti'de yeri olamaz. Çünkü partimiz milletin kendi partisidir” demişti.

Aday belirlemede artık son aşamaya gelinirken, gözler İstanbul'a çevrildi. Aralık ayının ilk çeyreğinde adayların açıklanabileceği konuşuluyor.

Temayül yoklamasıyla ilgili teşkilatlardan gelen ilk bilgi, İstanbul'da belediye başkanlığı için Meclis Başkanı Binali Yıldırım'ın açık ara önde olduğu. Binali Yıldırım'ın, “Belediye başkanlığını istemiyorum” dediği yönündeki iddialar medyada yer alsada, kendisinin en zor dönemlerde bile hiçbir görevden kaçmayacağını 15 Temmuz hain darbe girişiminde gördük.

Gelelim ilçe belediyelerine. Örneğin ilçe belediye başkanlarının kendi sınırları içerisinde eskortla dolaşmaması istenecek. AK Parti'nin yerel seçim prensiplerinden birisi bu, diğerlerini de zamanla göreceğiz.

“2019 Mart'ına kadar belediyeciliğin adını gönül belediyeciliği seferberliği olarak koyuyorum” diyerek seçim startını veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un ilçeleri üzerinde de yoğun olarak bizzat kendisi çalışıyor.

AK Parti, İstanbul 2. seçim bölgesinde yer alan Bayrampaşa, Beyoğlu, Esenler, Eyüpsultan, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Sultangazi ve Zeytinburnu belediyeleri için son anket çalışmasını yarın itibarıyla başlatıyor. 15 gün sürmesi beklenen sürecin ardından adaylar da netlik kazanmaya başlayacak. 2. bölgede yer alan Beyoğlu, Kağıthane ve Zeytinburnu'nda Ahmet Misbah Demircan, Fazlı Kılıç ve Murat Aydın'ın üç dönemi doluyor. Kulislerde yer alan bilgilere göre AK Parti bu kuralı göz ardı etmeyecek ve belediye başkanları farklı görevlerde değerlendirilecek. Üç dönemi dolduran bazı belediye başkanlarına teşkilatlarda da görev verileceği konuşuluyor.

Bayrampaşa'da 1994-2011 tarihleri arasında belediye başkanlığı, 24., 25. ve 26. Dönemlerde de AK Parti İstanbul Milletvekilliği yapan Hüseyin Bürge'nin yeniden ilçe belediye başkanı olabileceği konuşuluyor.

Esenler'de çalışmalarıyla vatandaşların takdirini kazanan Mehmet Tevfik Göksu ile devam edileceği, Fatih'te ise Mustafa Demir'in milletvekili olmasının ardından kısa dönemde de olsa vatandaşla bire bir temas kurarak dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Hasan Süver ile devam edilme kararı alındığı son bilgiler arasında. Sultangazi'de de Cahit Altunay ile yola devam denilecek.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın da başarılı çalışmalara imza attığı ve görevine devam edebileceği konuşuluyor fakat Mevlüt Uysal'ın da ilçeye vefasının olduğu ve Şehrül-Emin olarak Huzurun Başkentinde devam etmek istediği iddia ediliyor. Sanırım son karar anketlerden sonra netleşecek. Gaziosmanpaşa'da ise Hasan Tahsin Usta'nın değişebileceği konuşuluyor.

Haber Ara