Dolar

32,5508

Euro

34,9970

Altın

2.427,39

Bist

9.722,09

AK Parti'de ikinci 'Erdoğan dönemi'

AK Parti'nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi, bugün yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden genel başkan olacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-21 09:31:52

AK Parti'de ikinci 'Erdoğan dönemi'

AK Parti'de yeni dönem 'Kurucu liderle tam yol ileri' sloganıyla başlıyor. 3. Olağanüstü Büyük Kongre'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden genel başkan olacak, parti yönetimi değişecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Arena'ya birlikte gelecekler. Önce dışarıda bekleyen kalabalığa hitap edecekler, ardından salona giriş yapacaklar. Cumhurbaşkanı ve Başbakanı 7 bölgeyi temsilen 7'şer kız ve erkek çocuk yöresel kıyafetleriyle karşılayacak, daha sonra iki isim salonda davetlileri birlikte selamlayacak.

Ankara Arena'daki kongre için son hazırlıklar da tamamlandı. Kongrede bin 470 delege oy kullanacak. Partililer 81 ilden bin 565 otobüsle gelecek.

Parti kurucuları, eski milletvekilleri, başbakan ve bakanlarla birlikte 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de davet edildi. Ancak Gül'ün kongreye katılmayacağı, mesaj göndereceği öğrenildi.

Kongre tanıtımında 'yeni atılım dönemi, demokrasi, değişim, reform' ifadeleri kullanıldı. Konuşmalarda da bu mesajların öne çıkması bekleniyor. Partinin en yetkili karar organı Merkez Karar Yönetim Kurulu, yenilenecek. Parti tüzüğü de değiştirilecek.

YOL HARİTASINI ANLATACAK

81 ilden bin 500 otobüs ile partiler ve vatandaşlar Tayyip Erdoğan'ın aktif siyasete geri dönüşüne tanık olmak için Ankara'ya akacak. Erdoğan, salonun içinde ve dışında 100 bin civarında partili ve vatandaşa hitaben bir konuşma yapıp önemli mesajlar verecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacağı konuşmada yeni dönemin yol haritasını da ortaya koyacak.

Kongreye davet için basılan davetiyelerdeki imza Başbakan Yıldırım'a ait.

Kongreye, siyasi parti temsilcileri, önceki dönem milletvekilleri, AK Parti'nin kuruluşundan bugüne görev yapan il başkanları, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri, engelli vatandaşlar, şehit ve gazi ailelerinin yanı sıra yabancı temsilciler de davet edildi. Yurt içi ve dışından da yüzlerce gazeteci takip edecek.

İŞTE YENİ DÖNEMİN KODLARI

Parti yönetiminde (MKYK, MYK) ve kabinede yapılacak değişikliklerde gençlere ve kadınlara öncelik verilirken, tecrübeli isimlerden de yararlanılacak. Yenilenen vitrinle birlikte proaktif bir yönetim tarzı izlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Mayıs'ta gençleri kabulünde yaptığı konuşmada, "Gençlere her yerde her kademede hak ettikleri şekilde yer vermekte kararlıyız" diyerek bu değişimin sinyalini verdi.

Haber Ara