Dolar

32,3301

Euro

35,0306

Altın

2.283,67

Bist

8.974,91

AK Parti’de 3 ayaklı revizyon

AK Parti'de kongreden sonra hükümette yer alan bazı isimlerde görev değişikliğine gidileceği bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-07 07:44:07

AK Parti’de 3 ayaklı revizyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında gerçekleşen görüşmenin ardından AK Parti'de çalışmalar da başladı. Başbakanlık koltuğuna oturacak isimle birlikte bazı bakanlıkların da değişebileceği öne sürüldü.

Habertürk'ün haberine göre; AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 22 Mayıs'ta olağanüstü kongreye gitme ve aday olmama kararı almasının ardından, partide 3 ayaklı bir revizyon gerçekleştirileceği belirtiliyor. 22 Mayıs'taki AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi'yle birlikte, sadece genel başkan düzeyinde değil, partinin yetkili kurullarında, hükümette ve AK Parti'nin Meclis Grubu'nda da değişikliğe gidilmesi bekleniyor. Değişimin ilk ayağı AK Parti'nin yetkili kurullarında olacak. Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK), Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Merkez Disiplin Kurulu, Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu ile Siyasi Erdem Etik Kurulu'nda değişiklikler olacağı; Başbakan Davutoğlu'na yakın isimlerin geri planda kalacağı ifade ediliyor. AK Parti'de il ve ilçe başkanlarını atama yetkisinin genel başkandan alınarak yeniden MKYK'ya devredilmesi kararına imza vermeyen Selçuk Öztürk ve Mehmet Babaoğlu'nun yeni dönemde görevlerini sürdürmesi beklenmiyor.

İktidar kanadında gerçekleşecek revizyonun ikinci ayağını Bakanlar Kurulu oluşturacak. Yine, Başbakan Davutoğlu'na yakınlığı ile bilinen isimlerin kabine dışı kalması bekleniyor. Bu çerçevede, kulislerde, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan başta olmak üzere bazı bakanların isimleri geçiyor. Kurulacak yeni hükümetin güvenoyu almasının ardından, TBMM'de de değişiklik beklentisi hâkim. Grup başkanvekilleri, komisyon başkanları ve grup yönetimini de kapsayacak revizyonda, Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen bazı isimlerin görevlerini devredeceği konuşuluyor.

Haber Ara