Dolar

32,5311

Euro

34,9490

Altın

2.421,46

Bist

9.722,09

AK Parti CHP'yi görüşmeye davet etti

AK Parti'nin CHP ile yürüttüğü koalisyon görüşmeleriyle ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik önemli açıklamalarda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-06 14:35:55

AK Parti CHP'yi görüşmeye davet etti

CHP heyeti ile "istikşafi" diye adlandırılan görüşmelerin ardından hazırlanan raporu sunmak için Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelen AK Parti heyeti adına Kültür Bakanı Ömer Çelik açıklama yaptı. Ömer Çelik, Başbakan Davutoğlu ile CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun pazartesi günü saat 18:00'de bir araya geleceğini açıkladı. Görüşme Başbakanlık Resmi Konut'ta gerçekleşecek. Davutoğlu'nun konuyu önce AK Parti MYK daha sonra da Bakanlar Kurulu'na taşıyacağını söyleyen Ömer Çelik şunları söyledi:

"Sayın Başbakanımıza birkaç saatlik bir sürede detay ve kapsamlı bir sunum yaptık. Sorularına cevap verdik. Bütün bir süreci baştan sona tekrar anlattık. Arada sunumlar olmuştu ama bu detay bir sunum oldu. Bütün noktalara hemen hemen değindik. 3 temel çerçeve var: İki parti arasında mutabakat görünen politikalar, iki parti arasında temel çatışma ve anlaşmazlık olarak beliren noktalar, genel başkanların bir araya gelerek mesafe alınıp alınamayacağına karar vereceği konular."

"Bütün politikalar ikiye ayrılıyor. Bir kısmı AK Parti parti politikalarını, bir kısmı hükümet politikalarını ilgilendiriyor. Sayın Başbakan yarın parti politikalarını ilgilendiren kısmını MYK'ya götürecek. Pazartesi günü hükümet politikalarını ilgilendiren kısmı Bakanlar Kurulu'na sunulacak. Sayın Genel Başkanımızın, Sayın Kılıçdaroğlu ile bir araya gelme arzusu vardı. Kendilerine bunu iletmiştik, onlar da olumlu baktı. Pazartesi günü Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Haluk Koç'u saat 18'de Başbakanlık Resmi Konutu'nda bekliyoruz. Sayın Başbakanımız ve ben katılacağım."

Çelik, “Bu bir tamam mı devam mı görüşmesi mi olacak?” sorusuna ise, “Bu nihai görüşme olarak değerlendirilemez, bir değerlendirme ihtiyacı vardır. O görüşmeden sonra ne olacağı ortaya çıkacaktır” diye cevap verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu saat 11:00'de CHP ile görüşmeleri yürüten AK Parti heyeti ile bir araya gelmişti. Resmi konutta yapılan görüşmede heyet, iki parti arasında gerçekleşen beş görüşmeye ilişkin raporunu sundu. Heyete başkanlık eden Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de bir sunum yaptı.

 





Ömer Çelik, "Bu nihai görüşme olarak değerlendirilemez, bir değerlendirme ihtiyacı vardır. O görüşmeden sonra ne olacağı ortaya çıkacaktır" dedi.

CHP raporu sunum aşamasında

CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı ve CHP koalisyon heyeti başkanı Haluk Koç da heyetlerinin raporunun sunum aşamasında olduğunu belirtti.

Koç, heyetlerin partiler adına belli yetkilerle donatıldığını vurgulayarak, "Tabii ki AK Parti'nin Sayın Genel Başkanı'nın kararı henüz bir berraklık ifade etmediği için kesinlik arz etmiyordu tutumları. Bizler verilen görev çerçevesinde sorumluluklarımızı yerine getirdik. Bunlarla ilgili değerlendirmeleri bir rapor haline getirdik, Sayın Genel Başkanımıza sunulması aşamasında" dedi.

Haber Ara