Dolar

32,5670

Euro

34,7418

Altın

2.493,70

Bist

9.524,59

Ak Parti cephesinden Kemal Kılıçdaroğlu mesajları

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çubuk ilçesinde kılınan şehit cenazesi namazı sonrasında uğradığı saldırıya ilişkin ardı ardına kınama ve eleştiri mesajları geldi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-21 15:26:55

Ak Parti cephesinden Kemal Kılıçdaroğlu mesajları

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çubuk'ta katıldığı, şehit Yener Kırıkcı'nın cenaze namazı sonrasında uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. Olayın terör bağlantısı ya da provokatif bir eylem olup olmadığına ilişkin her yönüyle araştırıldığını söyledi.

Siyasilerdense ardı ardına Kılıçdaroğlu mesajları geldi.

İşte o açıklamalar:

- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: "Şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz."

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının kabul edilemeyeceğini ve tüm yönleriyle araştırıldığını bildirdi: "Şehit cenazemizde böyle bir olayın kabul edilmesi elbette mümkün değildir. Geçmiş olsun. Aynı zamanda sabır ve itidal tavsiye ediyoruz."

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınıyorum. Kabul edilemez.
Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

- AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diyoruz. Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur."

- Ak Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu: "Sayın Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Üzgünüm ve kızgınım. Geçmiş olsun. Şiddet dilinin sokakta fiili şiddet üretmesine şaşıracak değilim. Başta biz siyasiler olmak üzere herkesin  sorumluluğu büyük.Hep birlikte Türkiye olmanın gereklerine odaklanmalıyız."

- AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan: "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdaroğlu'na yapılan saldırı kabul edilemez, kınıyoruz ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bazen kızgınlığımız çok olsa da, yapılanlardan/söylenenlerden dolayı yüreğimiz acısa da demokrasiden başka, sandıktan başka yolumuz yok. Şiddete hayır."

- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: ""Yüreğimizi yakan şehitlerimizin acısı hepimizin ortak hüznüdür. Millet olarak hem teröre karşı dik duruşumuzu hem de sağduyulu ve vakur tavrımızı her koşulda korumalıyız. Sayın Kılıçdaroğlu'na karşı gerçekleştirilen müessif saldırı son derece üzüntü vericidir ve asla kabul edilemez." 

- Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın: "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddet, demokratik bir hak arama ve tepki verme yöntemi olamaz. Kimsenin hukukun dışına çıkmasına müsaade edilmeyecektir.  Gerekli hukuki süreç başlatılmıştır."

Haber Ara