Dolar

32,3307

Euro

35,0310

Altın

2.282,61

Bist

8.974,69

AK Parti binasına saldıran şahıs yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ve AK Parti binasına saldıran kişi Tekirdağ'da yakalandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-22 13:26:15

AK Parti binasına saldıran şahıs yakalandı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ve AK Parti İl Başkanlığı binalarına önceki gün art arda lav silahlarıyla saldırı düzenleyen teröristi Tekirdağ'da yakalandı.

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre; DHKP-C terör örgütü üyesi Şerif Turunç'un tek atımlı lav silahlarıyla düzenlediği saldırıların ardından dün Esenyurt'ta polis ekiplerine ateş açan kişi olduğu belirlendi. Polis saldırganın geride bıraktığı lav silahlarında parmak izlerine rastlamış saldırganın kimliğini belirlemişti. Turunç'un yakalandığında üzerinde suikast silahı olarak bilinen Glock marka bir tabancanın bulunduğu bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) yetkililerinden edinilen bilgiye göre; AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik tek atışlık lav silahıyla saldırı oldu.

BAŞINA 300 BİN TL ÖDÜL KONDU

DHKP-C üyesi olduğu öğrenilen Şerif Turunç'un İçişleri Bakanlığının "aranan teröristler" listesindeki gri listede olduğu ve başına 300 bin lira ödül konulduğu belirtilmişti.

12_4918

Saldırı öncesi Yunanistan'dan Türkiye'ye giriş yapan ve tekrar Yunanistan'a kaçma hazırlığında olduğu belirlenen saldırganın, tanınmamak için saçlarını keserek eşgalini değiştirmeye çalıştığı öğrenildi.

asd_3233

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik lav silahıyla saldırı girişimi oldu.

TEKİRDAĞ'DA YAKALANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İl Başkanlığı'na saldırı düzenleyen ve aranan teröristler listesinde yer alan DHKP-C üyesi Şerif Turunç, Tekirdağ'da yakalandı.

YUNANİSTAN'A KAÇACAKTI

Turunç'un Yunanistan'a kaçmaya çalıştığı değerlendiriliyor. Turunç, arananlar listesinde de yer alıyordu.

Turunç'un geçtiğimiz sene Yunanistan'dan Bilgehan Karpat isimli şahısla birlikte yasadışı yollardan Türkiye'ye girdiği bildirildi.

Yetkililer, önceki gece gerçekleşen saldırılardaki kimliği belirlenemeyen ikinci teröristin de Karpat olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

NE OLMUŞTU?

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün VatanCaddesi'ndeki binasına önceki gün düzenlenen saldırıda kullanılan silahların, Rus malı RPG-18 olduğu belirlendi. İl başkanlığına atılan roketin tapasının arızalı olduğu için patlamanın gerçekleşmediği ortaya çıktı. Roketatar üzerinde yapılan delil araştırmasında iki silahta da aynı parmak izine ulaştığı belirtildi. Parmak izinin terör örgütü DHKP-C üyeliğinden poliste kaydı bulunan Şerif Turunç'a ait olduğu iddiaedildi. Turunç'un geçtiğimiz sene Yunanistan'dan Bilgehan Karpat isimli teröristle birlikte yasadışı yollardan Türkiye'ye girdiği bildirildi. Yetkililer, önceki gece gerçekleşen saldırılardaki kimliği belirlenemeyen ikinci teröristin de Karpat olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

POLİSE ATEŞ AÇTI

İstanbul genelinde kırmızı alarm durumuna geçen polis, operasyonların yanı sıra aramaları da sıklaştırdı. İddialara göre polisin aradığı terörist Şerif Turunç dün Esenyurt'ta ortaya çıktı. Taksiyle Bağlarçeşme mahallesine gelen Turunç polis otosu görünce araçtan indi. Silahını çıkaran Turunç, polis aracına arkadan ateş açtı. Polisin karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Ara sokaklara kaçan terörist üzerindeki el bombası ve sırt çantasını bıraktıktan sonra kaçtı. Çatışma sonrası bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Turunç'un yere attığı sırt çantası ve el bombası için uzman ekip çağrıldı. Yapılan incelemelerde sırt çantasından silah, eldiven, ip, ilaç ve bazı kıyafetler çıktı. 

Haber Ara