Dolar

32,4755

Euro

34,9595

Altın

2.437,68

Bist

9.716,77

AK Parti Antalya Milletvekili Elvan:

AK Parti Antalya Milletvekili Elvan:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 22:25:09

AK Parti Antalya Milletvekili Elvan:
Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı AK Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan, "Sayın Bahçeli her şeye 'hayır' demiştir, Sayın Türkeş de 'bu ülke için çalışmaya hazırım ve evet' demiştir, fark budur" dedi.

Elvan, Habertürk Televizyonu'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçici Bakanlar Kurulu üyeliği için yaptığı teklifi kabul etmesine ilişkin soru üzerine Elvan, hangi partiden olursa olsun teklif edilen her milletvekilinin, sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Elvan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Ben bırakın elimi, gövdemi bu ülke için taşın altına koyarım" dediğini anımsatarak, "Ama gövdesini taşın altına koymamıştır. Sayın Türkeş elini taşın altına koymuştur, fark bu. Sayın Bahçeli her şeye 'hayır' demiştir, Sayın Türkeş de 'bu ülke için çalışmaya hazırım ve evet' demiştir, fark budur" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın erken seçim istediği yönündeki iddiaların sorulması üzerine de Elvan, 7 Haziran seçimleri öncesinde de sonrasında da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a haksız eleştirilerin yapıldığını söyledi.

Özellikle bazı siyasi parti liderlerinin son derece çirkin ifadeler kullanarak, Erdoğan'a haksızlık ettiklerini dile getiren Elvan, bunları tasvip etmenin mümkün olmadığını vurguladı.

- "Koalisyon görüşmelerini Sayın Cumhurbaşkanımız mı yaptı?"

Elvan, Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde de kendisine yönelik gerek içeriden gerekse de dışarıdan itibarsızlaştırma kampanyalarının yürütüldüğünü hatırlatarak, şunları kaydetti:

"7 Haziran sonrası süreçte Sayın Cumhurbaşkanımız ne demiştir? 'Bir an evvel koalisyonu kurun, kuramadığınız takdirde erken seçime gidin.' Söylemiş olduğu husus budur. Vay efendim, 'Sayın Cumhurbaşkanı koalisyonu istemiyor, Sayın Cumhurbaşkanı koalisyonu istemiyor, Sayın Cumhurbaşkanı erken seçim istiyor.' Nereden çıkardınız bunu, neye göre yazıyorsunuz? Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yönde bir açıklaması yok ki. Bu şekilde yine Sayın Cumhurbaşkanımızı sürecin içerisine çekmeye çalıştılar. Koalisyon görüşmelerini Sayın Cumhurbaşkanımız mı yaptı? Koalisyon görüşmelerini yapan siyasi parti liderleridir ve onun alt ekibidir. Sayın Cumhurbaşkanımız hangi süreçte yer aldı ki Sayın Cumhurbaşkanımıza saldırıyorlar? Bunların hiç birinin gerçekle alakası yoktur bu söyledikleri ifadelerinin tamamıyla açıkçası Cumhurbaşkanımız üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar bu son derece yanlıştır. Eğer siyaset yapmak istiyorlarsa karşılarında AK Parti vardır, biz varız."

- 4,5G İhalesi

Bugün gerçekleştirilen 4,5G ihalesini de değerlendiren ve neden 5G'ye geçilmediğine ilişkin soruyu yanıtlayan Elvan, şu anda 5G'yle ilgili araştırma ve geliştirme çalışmalarının devam ettiğini ve 5G'nin uygulamaya geçmesinin 2020 yılını bulacağını ifade etti.

Elvan, 4,5G hizmetinin ücretinin nasıl olacağına ilişkin de Türkiye'de, 3 operatör arasında ciddi bir rekabet olduğunu söyledi. Bu rekabetin, fiyatın yukarı çekilmesini engelleyeceğini dile getiren Elvan, gerekirse BTK'nın da gerekli önlemleri alabileceğine işaret etti.

4,5G'ye yönelik yaptıkları ihalede yerli üretimi teşvik edecek mekanizmalar kurduklarını anlatan Elvan, "4,5G için gerekli olan bir ürün Türkiye'de üretiliyorsa, operatörler o ürünü Türkiye'den almak zorunda, böyle bir zorunluluk getirdik. Dolayısıyla, özellikle 4,5G ve 5G konusunda Türkiye'de çok ciddi Ar-Ge çalışmaları olacak, zaten başladı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız da özellikle 5G'yle ilgili Ar-Ge faaliyetlerine ciddi destekler verecek" diye konuştu.

Haber Ara