Dolar

32,3651

Euro

35,0927

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

Ak Parti, anayasa gafı sonrası Kılıçdaroğlu'na 'bilgilendirme seti' gönderdi

Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerin en çok konuşulan konusu olan Anayasa gafı sonrası Ak Parti, Kılıçdaroğlu'na 'bilgilendirme seti' gönderdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-09 13:28:35

Ak Parti, anayasa gafı sonrası Kılıçdaroğlu'na 'bilgilendirme seti' gönderdi

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, bir sayfalık ön yazı eşliğiyle birlikte içinde anayasa değişikliğine ilişkin düzenlemenin metni, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı tarafından hazırlanan referandum kitapçıklarıyla Tanıtım ve Medya Başkanlığı'nın materyallerinden oluşan bir bilgilendirme setini, posta yoluyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderdi.

Yazıcı, Kılıçdaroğlu'na hitaben kaleme aldığı ön yazıda, konuşmalarında ve referandum çalışmalarında gönderdikleri bilgilendirme setinden faydalanmasını isteyerek şu ifadeleri kullandı:

"Kamuoyuna yansıyan açıklamalarınızdan görüldüğü üzere 16 Nisan 2017 tarihinde halk oylamasına sunulacak olan 18 maddelik anayasa değişikliği metnini okuma ihtiyacı duymadığınız anlaşılmaktadır. Best FM'de katıldığınız programda sarf ettiğiniz, 'Yeni modeli kurduk. Halk seçti cumhurbaşkanını, başbakan da başkası oldu. Cumhurbaşkanı başka bir partinin genel başkanı, Başbakan da başka bir partinin genel başkanı. Asıl kavga o zaman çıkacak. Neden bunu söylemiyorlar millete?' şeklindeki sözleriniz de bu kanaatimizi doğrulamaktadır."

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi modelinde başbakanın olmadığına dikkat çeken Yazıcı, "Devletin ve yürütmenin başı cumhurbaşkanıdır. Bu yeni sistemin bir amacı da sizi kaygılandıran olası kavgayı önlemektir. AK Parti olarak konuşmalarınız, açıklamalarınız ve bu süreçteki tüm çalışmalarınızda kullanılmak üzere sizler için bir bilgilendirme seti hazırladık. Ekte bulunan dokümanlardan bu süreçte faydalanacağınızı umut ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP lideri Kılıçdaroğlu iki gün önce katıldığı Best FM yayınında, "Düşünün yeni modeli kurduk. Halk seçti cumhurbaşkanını, başbakan da başkası oldu. Cumhurbaşkanı başka bir partinin genel başkanı, başbakan da başka bir partinin genel başkanı, asıl kavga o zaman çıkacak. Asıl onu düşünmemiz lâzım. Cumhurbaşkanı tarafsız olursa başbakan onun tarafsızlığına saygı göstererek onun uyarılarını dikkate alır. Ama cumhurbaşkanı taraf olursa başbakan da başka bir partinin genel başkanı, cumhurbaşkanı başka bir partinin genel başkanı, asıl kavga o zaman çıkacak. Niye bunu söylemiyorlar millete? Neden bu anlatılmıyor millete?" demişti.

(HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

519585

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara