Dolar

32,3158

Euro

35,1071

Altın

2.292,41

Bist

9.049,80

Ajax-Fenerbahçe maçından notlar

Ajax-Fenerbahçe maçından notlar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-05 22:21:56

Ajax-Fenerbahçe maçından notlar
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi A Grubu dördüncü maçında Hollanda temsilcisi Ajax'la deplasmanda oynadıkları maçta takımında tek değişiklik yaptı.

Portekizli teknik adam, Amsterdam Arena'da oynanan karşılaşmada takımını, Spor Toto Süper Lig'de 1-0 kazandıkları Osmanlıspor maçına kıyasla ilk 11'de bir değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Pereira, sakat olan Lazar Markovic'in yokluğunda ilk 11'de Luis Nani'yi oynattı.

Portekizli teknik adam sakatlıkları süren Markovic, Abdoulaye Ba ve dizinden operasyon geçiren Caner Erkin'in yanı sıra son antrenmanda sakatlanan Brezilyalı kaleci Fabiano Ribeiro'yu Ajax maçının kadrosuna almadı.

Ajax ise sakatlıkları bulunan Boer ve Dijks'tan yoksun sahaya çıktı. Dijks'ın yerine Viergever'i tercih eden teknik direktör Frank de Boer, sakatlığı geçen Bazoer'u da ilk 11'de oynattı.

Daha önce Feyenoord forması giyen Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Robin van Persie, Amsterdam Arena'da Ajax'a karşı oynadığı resmi maçlarda şimdiye kadar galibiyetle tanışamadı. Van Persie, Amsterdam Arena'da kariyerinin ilk galibiyeti almak için sahaya çıktı.

- Deplasmanda 100. maç

Fenerbahçe Amsterdam'da Avrupa kupalarındaki 100. deplasman maçına çıktı.

1959 yılından bu yana Avrupa arenasında dış sahalarda oynadığı 99 maçın 23'ünü kazanan Fenerbahçe, 57 maçı mağlup, 19 maçı ise beraberlikle tamamladı. Rakip sahalardaki bu maçlarda toplam 102 gol atan sarı-lacivertli ekip filelerinde ise 189 gol gördü.

- Taraftarlar Fenerbahçe'yi yalnız bırakmadı

Gurbetçi vatandaşlar Ajax karşısına çıkan Fenerbahçe'yi Hollanda'da yalnız bırakmadı.

Hollanda'nın yanı sıra Belçika ve Almanya gibi yakın ülkelerden gelen çok sayıda Türk futbolsever, maçtan saatler önce şehir merkezinde toplandı. Sarı-lacivertli taraftarlar daha sonra tezahüratlar yaparak Amsterdam Arena'ya geldi.

Avrupalı Türklerin maça yoğun ilgileri, Fenerbahçe için ayrılan yaklaşık 2 bin 600 biletin karşılaşmadan günler önce tükenmesine yol açtı. Taraftarların bu yüzden karaborsada bilet temin ettikleri belirtildi. Hollanda pasaportuna sahip bazı Türkler ise maçı Ajax taraftarları için ayrılan bölümde izledi.

Bu arada Hollanda polisi, Amsterdam merkezinde ve stat çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Amsterdam Belediyesi ise maçtan dolayı şehrin bazı bölgeleri ile Amsterdam Arena çevresinde ek güvenlik önlemleri uyguladı.

Öte yandan maçı Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan, Amsterdam Başkonsolosu Tolga Orkun ve Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız da takip etti.

- Fenerbahçeli taraftarlardan Cruyff' a pankartlı destek

Fenerbahçeli taraftarlar akciğer kanserine yakalanan Hollanda'nın efsane futbolcusu Johan Cruyff'a pankartla destekte bulundu.

Hollanda Fenerbahçeliler Derneği'nin hazırladığı "Johan güçlü kal ve çabuk iyileş" yazılı pankart Amsterdam Arena'ya asıldı.

Haber Ara