Dolar

32,4747

Euro

34,9327

Altın

2.437,01

Bist

9.716,77

Ajanlar, Gazze’de hac otobüsünü bombalayacakmış!

İstanbul'da tutuklanan iki BAE'liden biri olan olan Semir Şaban isimli kişinin, 2008'de Gazze'de, Muhammed Dahlan adına casusluk yaparken tutuklanan dört kişiden biri olduğu ortaya çıktı

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-20 00:04:31

Ajanlar, Gazze’de hac otobüsünü bombalayacakmış!

yaka

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün ortak operasyonuyla gözaltına alınan Birleşik Arap Emirlikleri uyruklu iki şüpheli, çıkarıldığı Nöbetçi Hakimlikçe tutuklandı. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) için çalıştığı iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra, çıkarıldıkları  İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği Mahkemesi'nde  "askeri, siyasi ve uluslararası casusluk" suçlarından tutuklanan iki kişiden bir olan Semir Şaban isimli kişinin;  2008 yılında Gazze'de Hamas hükümeti tarafından Muhammed Dahlan adına casusluk yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan dört kişiden biri olduğu bildirildi. Semir Şaban adlı kişinin, Gazze'de Hacca gitmek üzere hazırlık yapan hacıların otobüslerine bombalı eylem yapmak üzereyken yakalandığı öğrenildi.

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİYLE İLİŞKİLERİ OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR

Şüphelilerin Suudi Konsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilişkilerinin olup olmadığı araştırılıyor. Reuters haber ajansı, üst düzey bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde, şüphelilerin "Türkiye'deki Arap vatandaşları hakkında casusluk yaptıklarını itiraf ettiklerini" duyurdu.

Ajansa konuşan Türk yetkili, şüphelilerden birinin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesinden birkaç gün sonra Türkiye'ye geldiğini, diğer şüphelinin de arkadaşına yardım etmek için daha sonra Türkiye'ye geldiğini söyledi.

 

 

Haber Ara