Dolar

32,3441

Euro

35,0983

Altın

2.310,12

Bist

9.079,97

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Silivri'de

Bakan Kaya:- 'Bugün Silivri'de Esenler ve Vatan Emniyet davaları görülüyor. Birazdan ara karar açıklanacak. Biliyorsunuz Esenler'de 5 şehidimiz var. Ben oradaki şehitlerimizle birlikte tüm şehitlerimize Rabb'imden rahmet diliyorum. Tüm gazilerimize şifa diliyorum, hayırlı ömürler diliyorum. Allah onlardan razı olsun, bu millet onlara minnettar, bu davalar milletimizin davaları, biz de onun içi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-02 18:50:54

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Silivri'de
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Bugün Silivri'de Esenler ve Vatan Emniyet davaları görülüyor. Birazdan ara karar açıklanacak. Biliyorsunuz Esenler'de 5 şehidimiz var. Ben oradaki şehitlerimizle birlikte tüm şehitlerimize Rabb'imden rahmet diliyorum. Tüm gazilerimize şifa diliyorum, hayırlı ömürler diliyorum. Allah onlardan razı olsun bu millet onlara minnettar, bu davalar milletimizin davaları, biz de onun için buradayız." dedi.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Esenler Birlik Köprüsü'nde çıkan olaylar ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün işgal girişimi davası, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki binada görüldü. Davayı izledikten sonra, duruşma salonu önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Kaya, şunları söyledi:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak, Türkiye'nin tüm illerinde devam eden davaları yakından takip ediyoruz. Şehit ailelerimizin ulaşımından buradaki geçirdikleri süre boyunca ihtiyaçları olan her şeyi, maddi manevi psiko-sosyal destek anlamında yanındayız. Mahkemelerin olduğu yerlerde çadırlar kurduk, onları orada ağırlıyoruz ve en önemlisi de manevi olarak destek veriyoruz."

"Onlar bu vatan için, o hain işgal girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bu vatan için gözlerini kırpmadan tankların üzerine yürüdüler." diyen Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün Silivri'de Esenler ve Vatan Emniyet davaları görülüyor. Birazdan ara karar açıklanacak. Biliyorsunuz Esenler'de 5 şehidimiz var. Ben oradaki şehitlerimizle birlikte tüm şehitlerimize Rabb'imden rahmet diliyorum. Tüm gazilerimize şifa diliyorum, hayırlı ömürler diliyorum. Allah onlardan razı olsun bu millet onlara minnettar, bu davalar milletimizin davaları, biz de onun için buradayız. Bu davaları yakından takip edeceğiz sonuna kadar şehit yakınlarımız ve gazilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Adaletin en iyi şekilde tecelli edeceğine inancımız tam, dava sonuçlarını bekliyoruz."

Davada sanıkların ifadelerini dinlediğine değinen Kaya, şöyle konuştu:

"Mahkeme başkanımız, savcılar güzel bir şekilde çalışıyorlar. Allah yardımcıları olsun. Hassas bir şekilde çalışma yürütüyorlar, onlar en doğru kararları vereceklerdir. Bütün deliller ortadayken, bu delilleri inkar etmek, tankın üzerinde bir gazimiz var, Mustafa kardeşimiz. O Esenler'in kahramanlarından bir tanesi, tankın üstünde hainlere emir veren yarbayla uzun süre görüşmüş ve o yarbay içeride, 'bu adamı tanımadım, hiç görmedim hayatımda' diyor. Halbuki uzun süre tankın üzerinde gazimizle mücadele etmişler. Bütün söyledikleri yalanlar, aslında delilleriyle birlikte çökertilmiş durumda. Biz davaların en doğru şekilde sonuçlanacağını inanıyoruz. Suçlular cezaların alacaklar masumlar da aklanacaktır."

Şehit yakınlarını hiç yalnız bırakmadıklarını dile getiren Bakan Kaya, onların dertleriyle dertlendiklerini, düğünlerinde, çocuklarının doğum günlerinde ve cenazeleri olduklarında yanlarında olduklarını söyledi.

Bakan Kaya, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şehit yakınlarımız, davaların bir an önce sonuçlanmasını beklediklerini söylediler. Yanlarında olmaya devam etmemizi ve Cumhurbaşkanımıza selamlarını ilettiler. Maddi olarak hiçbir talepleri olmadı, bir tane şehit yakınımızın kızı, bir yaşına girecek yine Esenler şehitlerimizden. Şehidimiz kızını görmeden şehit düştü, onun kızının doğum günü için davet ettiler. Biz her zaman şehit ailelerimiz ve gazilerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz."

Haber Ara