Dolar

32,3339

Euro

35,1327

Altın

2.308,99

Bist

9.079,97

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Sakarya'da:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Sakarya'da:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 23:49:23

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Sakarya'da:
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "(Şehit yakınları ve gaziler) Geride kalanları ayakta tutmaya çalışıyoruz. Onlar için refah üretici politikalar geliştirmeye çalışıyoruz. Şehit ve gazilerin yakınlarına hürmeti, şehit ve gazilerimize hürmet olarak görüyoruz" dedi.

Sakarya Valiliği tarafından Erenler ilçesinde bir restoranda şehit yakınları ve gaziler için düzenlenen iftar programına katılan İslam, ramazanın hayırlara vesile olmasını diledi.

İslam, şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle birlikteyken şehitlerin ve ahirete göçmüş gazilerin ruhlarının da manen kendileriyle birlikte olduğuna inandığını belirterek, "Büyük Türk milleti olarak bizler, bağımsızlığın kıymetini bildiğimiz gibi hatıralarımızın kıymetini de elbette biliyoruz. Uhud'da şehit düşen Hz. Hamza, bize göre şehitlerin efendisidir. Her şehit kavmi, ırkı, soyu, sopu ne olursa olsun Hz. Hamza'nın soyundandır, onun hamurundandır. O yüzden bizde, bizim kültürümüzde er meydanından kaçılmaz, ölürsem şehit kalırsam gaziyim diye ölüme koşulur" diye konuştu.

Şehadetin, herkese nasip olmayan ulvi ve yüce makam olduğunu, şehitlerin milletin onuru ve gururu olduğunu vurgulayan İslam, "Her biri ayrı bir kahramanlık destanı yazdılar ama en çok da şehit ve gazi yakınları onlar da birer kahramanlık destanı yazdılar ve bugün kaybettikleriyle evlatlarıyla eşleriyle babalarıyla onur duyuyorlar" şeklinde konuştu.

Bakan İslam, vatan topraklarının, isimsiz ve isimli şehitlerin, gazilerin birer mirası, emaneti olduğunu dile getirerek, onların emaneti olan bu vatanı canları pahasına koruyacaklarına yemin etmiş millet olduklarını kaydetti.

Bakanlık olarak şehitlerin geride bıraktıklarına, gazi ve ailelerine sahip çıkmaya çalıştıklarını vurgulayan İslam, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geride kalanları ayakta tutmaya çalışıyoruz. Onlar için refah üretici politikalar geliştirmeye çalışıyoruz. Şehit ve gazilerin yakınlarına hürmeti, şehit ve gazilerimize hürmet olarak görüyoruz. Şehit ve gazilerimizin ruhları muazzez olacaksa onların yakınları huzur ve rahat içinde olmalılar diye düşünüyoruz. Yakınlarına sahip çıkmak, şehit ve gazilerimize sahip çıkmaktır."

İslam, şehit, gazi ve yakınları için bazı önemli hizmetler yaptıklarını belirterek, "Gerekli mevzuat değişikliklerini yaparak terörle mücadele kapsamında hayatını kaybedenlerin yakınlarına tanınan istihdam haklarını 1'den 2'ye çıkardık" dedi.

"Bu topraklarda yaşayan bizler için şehitlerimiz, gazilerimiz ve vatanına aşkla bağlı olan ecdadımız bizim bu topraklarda huzur içinde yaşamamızın bedelini fazlasıyla ödediler" diyen İslam, şöyle konuştu:

"Şehitlerimizin kanları bugün ve yarınlarda bizim istiklalimizin en önemli teminatıdır. Bunu hep aklımızda tuttuğumuzu, hiçbir zaman unutmadığımızı şehit ve gazilerimiz için yaptığımız çalışmaları da bu şiarla düsturla yaptığımızı bir kez daha sizlere hatırlatmak isterim. Ülkemiz üzerinde ham hayaller kuran yerli ve yabancı karanlık odaklara şunu hatırlatmak isterim, bu topraklar için geçmişte ölümden kaçmayanlar bugün de kaçmıyorlar, yarınlarda da kaçmayacaklar."

Haber Ara