Dolar

32,3355

Euro

35,1531

Altın

2.241,72

Bist

8.718,11

Aile Bakanı: Açılan tüm davalara müdahil olacağız

İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara uğramasına yönelik soruşturma sürüyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-25 14:36:44

Aile Bakanı: Açılan tüm davalara müdahil olacağız

İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara uğramasına ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bir açıklama yaptı.

Uzman bir klinik psikoloğun 24 saat çocuğun ve ailesinin yanında kalacağını söyleyen Selçuk, "Failin en ağır cezayı alması için adli süreci yakinen takip edecek ve açılan tüm davalara müdahil olacağız" ifadelerini kullandı.

Pazartesi günü meydana gelen çirkin olayda, yaralı halde bulunan çocuk Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alınmıştı.

Başarılı geçen ameliyatın ardından bir süre müşahede altında tutulan çocuk dün akşam saatlerinde taburcu edildi. Küçük kız, evinde pedagog ve uzmanlar eşliğinde halen gözlem altında tutuluyor.

VATANDAŞLARDAN PROTESTO

Vatandaşlar da 5 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğramasını yürüyüş yaparak protesto etti. Kanarya Mahallesi'nde 5 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğramasına tepki gösteren mahalleli, polis merkezinin önünde bir araya geldi. "Hak, hukuk, adalet", "Çocuğa uzanan eller kırılsın" ve "Kanarya uyuma çocuğuna sahip çık" sloganları atan vatandaşlar, mahallede yürüdü.

Ellerinde çocuk istismarını protesto eden dövizler taşıyan vatandaşlar, tekrar polis merkezinin önüne geldi. Bazı mahalle sakinleri de evlerinin camlarından ve balkonlarından tencere tava çalarak, yürüyenlere destek verdi. Vatandaşların polis merkezinin önündeki bekleyişi sürüyor.

 

Haber Ara