Dolar

32,3427

Euro

35,0956

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

AİHM’den hendek olayları ile ilgili flaş karar

AİHM, 2015-2016 yıllarındaki çukur olayları sırasında yaşam hakkı ile özgürlük ve güvenlik haklarının ihlal edildiği iddialarını kabul edilemez buldu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-07 14:26:46

AİHM’den hendek olayları ile ilgili flaş karar

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), 2015 yılının Aralık ayında Cizre'de ilan edilen sokağa çıkma yasakları döneminde hak ihlalleri iddiasıyla yapılan iki başvuruyu, oy birliğiyle reddetti.

"BAŞVURANLAR AYM HAKKINDAKİ İDDİASINI KANITLAYAMADI"

Mahkeme, Türkiye'de Anayasa Mahkemesi'nin Cizre olaylarıyla ilgili başvuruları değerlendirmeyi sürdürdüğünü, başvurucuların Anayasa Mahkemesi'nin etkili bir iç hukuk yolu olmaktan çıktığını öne sürdüklerini ancak, bunu kanıtlayamadıklarını bildirdi.

EVİNİN ATEŞ ALTINDA KALDIĞINI İDDİA ETMİŞTİ

Ömer Elçi, bireysel başvurusunda, aralık ayında ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında ailesiyle birlikte yaşadığı Cizre'nin Nur Mahallesi'nde mahsur kaldığını, evlerinin sürekli ateş altında kaldığını belirtmişti.

Elçi, bir keresinde avluya düşen bir havan mermisiyle camlarının kırıldığını, bitişikteki kardeşine ait evin güvenlik güçleri tarafından ateşe verildiğini iddia etmiş, ailesi ve 40 kadar komşularıyla 2016 yılının Ocak ayında mahalleden göçmek zorunda kaldıklarını kaydetmişti.

Ömer Elçi ve 15 diğer Cizreli, 2015 yılında AİHM'e sokağa çıkma yasakları koşullarıyla ilgili acil başvuru yaparak, tedbir kararı alınmasını istemişler, mahkeme ise koşullar hakkında yeterli bilgi olmadığı gerekçesiyle bu başvuruyu da reddetmişti.

Haber Ara