Dolar

32,4991

Euro

34,9212

Altın

2.423,30

Bist

9.722,09

Ahrar'uş Şam'ın yeni liderinden ilk açıklama

Suriyeli muhalif grup Ahrar'uş Şam'ın yeni lideri Ebu Ammar, Suriye'deki son gelişmelere dair önemli açıklamalarda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-01 15:47:41

Ahrar'uş Şam'ın yeni liderinden ilk açıklama

TİMETURK I HABER MERKEZİ

30 Kasım 2016 tarihinde görevi Ebu Yahya Hamavi'den devralan Ahrar'uş Şam'ın yeni lideri Ebu Ammar, görevdeki ilk açıklamasında Suriyeli muhalif gruplar arasında birlik sağlanmasının önemi üzerinde durdu.

"BÜTÜN GRUPLARA EL UZATACAĞIZ"

Ebu Ammar, Suriye direnişinin başarısı için bütün grupların aynı safta olması gerektiğini belirterek "Bunun için biz, bütün gruplara el uzatacağız" dedi.

Yeni lider Suriye direnişinin sağlıklı bir şekilde devam etmesi için diğer gruplarla ortak şura oluşturulması gerektiğini söyleyerek tüm grupların adaletle ve İslam temelinde hareket etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

"ZOR GÜNLER GEÇİRİYORUZ"

Ebu Ammar, Suriye direnişinin zorlu günler geçirdiğini belirterek, düşmanların sayısının gün geçtikçe artmasına rağmen direnişe olan desteğin azalmakta olduğuna dikkat çekti.

Hareketin lideri, yaşanan zorlu günlerin sebebinin muhalif gruplar arasında yaşanan ayrılıklar olduğunu belirtti.

Ebu Ammar, bütün bu olumsuzluklara rağmen Allah'tan umut etmeye devam ettiklerini ve Suriye halkının hizmetine devam edeceklerini belirtti.

Haber Ara