Dolar

32,5951

Euro

34,7947

Altın

2.407,47

Bist

9.645,02

Ahmet Zeki Üçok: FETÖ, TSK içerisinde hala güçlü, ortam olursa darbe yapabilirler

Eski Askeri Savcı Ahmet Zeki Üçok, FETÖ'nün TSK içerisinde hala güçlü olduğunu, ortam bulabilirse darbeye kalkışabileceğini söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-28 13:43:34

Ahmet Zeki Üçok: FETÖ, TSK içerisinde hala güçlü, ortam olursa darbe yapabilirler

Türkiye Gazetesi'nden Ebru Karatosun'a konuşan eski Hava Kuvvetleri Savcısı Albay Dr. Ahmet Zeki Üçok, TSK içerisinde hâlâ 50 bin civarında FETÖ'cü olduğunu söyledi. Üçok, "Ortam olursa FETÖ darbe yapacak güçte" dedi.

İşte açıklamaları:

Ordu içerisinde hâlâ FETÖ kalıntıları var... Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmalar sonucu sadece 2006- 2015 yılları arasında askerî okullara giren öğrencilerin yüzde 80'nin soruları çalarak, mülakatlarda kayırılarak vb. şekillerde FETÖ ile iltisaklı (birleşik) olarak girdikleri tespit edilmiştir. TSK'ya her yıl yaklaşık 5 bin askerî öğrenci alınır. Yılda 4 bin öğrenciden sadece son on yılda 40 bin FETÖ mensubu TSK'ya katılmıştır. Geçtiğimiz son otuz yılda da her yıl sadece bin öğrenci girdiğini göz önüne alırsak 15 Temmuz itibarıyla yaklaşık 60-70 bin FETÖ üyesinin TSK'da mevcut olduğunu söyleyebiliriz. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 7-8.000 civarında personel FETÖ mensubu oldukları gerekçesiyle ihraç edildi. Bu durumda TSK'nın içerisinde hâlâ 50 bin civarında FETÖ mensubu olduğunu söyleyebiliriz.

Ortam oluşursa rahatlıkla yeni bir darbe yapabilecek güçtedirler. Burada en önemli unsur cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanı'nın başına bir şey gelmesi hâlinde ülkede büyük bir karışıklık ve FETÖ unsurları tarafından kanlı provokasyonlar oluşturulacaktır. Bu kanlı ortamda TSK kanı durdurmak, huzuru sağlamak vb. gerekçelerle yönetime el koyacaktır.

Haber Ara