Dolar

32,3639

Euro

35,0278

Altın

2.323,60

Bist

9.079,97

Ahmet Türk tutuklandı!

Eski Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk tutuklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-24 16:35:45

Ahmet Türk tutuklandı!

Ajansların haberine göre OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile görevden alınan Mardin Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk 5 günlük gözaltı süresinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Ahmet Türk, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Ahmet Türk'ün avukatlarından Tahar Erdem, savcılık sorgusunda Ahmet Türk'e “örgüt üyeliği”, örgüte para aktarma”ve bazı ihalelerle ilgili sorular sorulduğunu söyledi. “Biz daha ağır suçlamalar bekliyorduk" diyen Erdem, "Hukuki açıdan bakıldığında 5 gün boyunca gözaltında tutulmasına gerekçe olmayacak iddialarla ilgili sorular soruldu" ifadesini kullandı. Erdem, Ahmet Türk'ün serbest bırakılmasını beklediklerini belirterek, “İddialar tutuklanmasına gerekçe olamaz nitelikte. Ancak siyasi bir karar alınarak tutuklanabilir” dedi.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen hafta yerine kayyum atanarak görevinden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Mardin merkez Artuklu ilçe Belediye Eşbaşkanı Emin Irmak'ın da aralarında olduğu 22 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yapmıştı. Gözaltı gerekçesini “örgüt üyeliği” iddiasına dayandıran başsavcılık açıklamasında, bu gerekçesinde de gelen “ihbarlara” işaret etmişti.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara