Dolar

32,3238

Euro

35,1348

Altın

2.305,13

Bist

9.079,97

Ahmet Türk'ten Öcalan'ın çağrısına cevap: Seyirci kalmayacağız, müdahil olacağız

HDP'nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, PKK elebaşı Öcalan'ın 23 Haziran seçimlerine ilişkin yaptığı tarafsızlık çağrısıyla ilgili konuştu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-21 19:06:47

Ahmet Türk'ten Öcalan'ın çağrısına cevap: Seyirci kalmayacağız, müdahil olacağız

HDP'nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın 23 Haziran seçimlerine ilişkin yaptığı tarafsızlık çağrısıyla ilgili konuştu.

HDP'nin seçim çalışmaları için İstanbul'a gelen Ahmet Türk, halkın sorunlarını çözmek için siyaset yaptıklarını söyledi. "Biz oylarımızın anlamlı olması için çalışma yürütüyoruz. Oyumuzun sonuca etki etmesi için çabalıyoruz" diyen Ahmet Türk, Öcalan'ın tarafsızlık çağrısına ilişkin şöyle konuştu:

"SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ, MÜDAHİL OLACAĞIZ"

"Bu nedenle biz bu seçimlerde demokrasi tarafıyız. Haksızlığa, hukuksuzluğa, zulme karşı bir duruşu gösteriyoruz. Biz rengimizi ortaya koyuyoruz. Bugün Kürtleri anlamayan Kürtlere dışlayan düşmanlaştıran bir anlayışa karşı mesaj vermeye çalışıyoruz. Kürtleri politize olduğu bir dönemde Kürtleri yok sayarak ve dışlayarak siyaseti yürütmenin kolay olmadığını mesajını veriyoruz. Herhangi bir siyasi partinin siyasi propagandasını yapmak için değil ama halkımızın geleceğini belirleyen tavrın ortaya çıkması için, oyumuzun anlamlı olması için burada halkımızla birlikte sohbet ediyoruz. Kim ne derse dersin yıllardır büyük bedeller veren halkımız ne yapacağını bizlerden daha iyi biliyordur. Yaşadıkları ve gördükleri ile zaten halkımız politize olmuş. Seyirci kalmayacağız. Müdahil olacağız. Kendini yok sayanlara karşı nasıl bir siyaset geliştireceğini bizlerden iyi biliyor."

 

Haber Ara