Dolar

32,6273

Euro

34,7472

Altın

2.502,93

Bist

9.524,59

Ahmet Taşgetiren: Nureddin Hoca böyle linçlerle yılmaz

Star Yazarı Ahmet Taşgetiren iki gün önce kaleme aldığı 'O Hoca' başlıklı yazısında Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nurettin Yıldız'ı yazdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-16 11:56:24

Ahmet Taşgetiren: Nureddin Hoca böyle linçlerle yılmaz

TİMETURK I HABER MERKEZİ

"Nureddin Yıldız... Bir süredir önce medya lincine maruz kalan, ardından da kimi örgütlü grupların provokasyonları ile sosyal linçle konuşma hakkı elinden alınmak istenen kişi..." diye yazan Taşgetiren, Yıldız ile ilgili “6 yaşındaki kız çocuğu ile evlenilebilir” dendiğini belirten bir grup olduğunu bu grubun çoğunluğunun Hoca'nın programlarından yalnızca 3 dakika izlediklerini yazdı. Programın sonralarında ne anlatıldığını merak etmediklerini belirten Taşgetiren,"Gerektiğinde fetvasına başvurulacak bir 'İlahiyat profesörü' hemen hükmü basabiliyorsa bu ülkede, Cumhuriyet ya da Hürriyet gazetesinin internet ortamlarında ya da gazetelerinde lince iştirak etmesi ahval-i adiye haline gelebilir" diye yazdı.

Taşgetirne yazısına şöyle devam etti:

"BEN HOCA İLE YÜZÜ AŞKIN PROGRAM YAPTIM..."

Nureddin Hoca'nın kadınla ilglii, aile ile ilgili, çocuklarla ilgili, cinsel hayatla ilgili bir konferansını baştan sona dinlemişler midir bu lince katılan zevat acaba? (Ben bugüne kadar yüzü aşkın program yaptım Hoca ile ve içimizi tırmalayacak tek değerlendirmesine rastlamadım)

"HÜRRİYET GAZETESİ CİNAYET İŞLİYOR"

Cumhuriyet gazetesi haberi şöyle veriyor: “Halk Nurettin Yıldız'ı Sinop'tan kovdu: Çocuk istismarcısı defol” Cinayet bu. Haysiyet katli.

Hangi Sinop halkı, hangi çocuk istismarı?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, Diyanet'in ve İHH'nın birlikte düzenlediği bir konferansa, kışkırtılmış bir grup mani olmak istiyor. Olay bu.

Sinop'un nüfusu 204 bin. Provokatörler kaç kişi, yüz, bilemediniz 500... Hani nerede Sinop halkı? Ondan çok daha fazlası konferansı dinlemek için salona gelmiş, hala gelenler var ve provokatörler, salonu kuşatıyorlar, gelenlerin yolunu kesiyorlar. Yani Nureddin Yıldız'ı konuşturmamak bir yana, Sinop halkının bir kültürel etkinliği takip etme hakkını da gaspediyorlar.

Ve bunu Cumhuriyet (ya da başkaları) “Sinop halkının çocuk istismarcısını şehirden defetmesi” olarak görüyor. Bu da medya ahlakı oluyor. İğrenç. Şimdi bunlar kalkıp, Türkiye'nin Suriye Türkmenlerine gönderdiği yardımı, uluslar arası camiaya “Türkiye teröristlere silah sevkediyor” diye jurnallemeyi basın hürriyeti olarak savunabilen adamlar. “Vur fakat dinle” diyenlere karşı “Söyletmen vurun!” diyerek bilinçsiz kitleleri lince sevkedenlerin 2016 versiyonlarıdır bunlar.

"HANGİ ÜLKE BURASI?"

Ne yani, örgütlü gruplar tarafından kışkırtılmış 300 -500 kişinin, bir şehri teslim alabildiği ülke mi burası?

"NURETTİN YILDIZ NE DİYOR?"

Nureddin Yıldız bu provokasyon karşısında ne diyor bakın: “Şahsımız açısından üzücü ve esef verici olarak görmüyorum. İnşallah ilk fırsatta Sinop'a yine geleceğiz. Gerekirse köy köy Sinop'u dolaşacağız. Yılmadık, yılmayız. Kardeşlerimize zarar gelmesin, niyeti kötü olanlar yanlış bir iş yapmasın, biz vesile olmayalım diye meseleyi uzatmadan geri dönüyoruz.”

NUREDDİN YILDIZ BÖYLE LİNÇLERLE YILMAZ!"

Nureddin Hoca böyle linçlerle yılmaz, bir. Düşünceleri böyle istismarlara malzeme olacak kişi değil, iki. Ama bir süredir hedef haline getirildiği de bir vakıa. Nedir onun sebebi? Nerede pişiyor bu fitne ateşi, onu da ortaya çıkarmak lazım.

"NE DİYOR KUR'AN-I KERİM'DE?"

Bir de şunu söyliyeyim: Öyle üç dakikalık izlenimler ya da medyanın algı operasyonları ile kanaat oluşturmaya kalkmamalı. Ne diyor Kur'an-ı Kerim'de Rabbimiz: “Ey iman edenler. Eğer bir fasık size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz de sonra pişman olursunuz.” (Hucurat, 6)

NE OLMUŞTU?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İHH ortaklığıyla Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı İlahiyatçı Yazar Nureddin Yıldız, Sinop ve Ayancık ilçelerinde konferans verecekti. Fakat konferans marjinal sol grupların eylemi nedeniyle iptal edildi. Ardından Nurettin Yıldız'ın bir kaç programı daha iptal edildi.

Haber Ara