Dolar

32,3693

Euro

34,9545

Altın

2.325,65

Bist

9.086,70

Ahmet Taşgetiren: N’oolacak şimdi?

Ahmet Taşgetiren, 1 Kasım seçim sonuçlarıyla birlikte masadaki meselelerin nasıl yürütüleceğini yazdı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-05 07:32:44

Ahmet Taşgetiren: N’oolacak şimdi?

Star Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, bugünkü "N'oolacak şimdi?" başlıklı yazısında hükümetin masasında yer alan iki önemli konu 'çözüm süreci' ve 'paralel yapı'yla mücadele' konularını ele aldı. Örgüt silahtan arındırıldığı zaman silahsızlanmış yapının rehabilitasyonu, yani hayata uyumu için girişimlerde bulunulacak, ifadesini kullanan Taşgetiren, "Devlet ilk çözüm sürecinden dersini aldı: Terör örgütü dış bağlantıların iğfaline maruz ve Türkiye ile oyun oynuyor. Türkiye'nin bu oyuna gelme lüksü yok. Kürt'e sonsuz kucak açış, teröre sıfır müsamaha. Çerçeve bu" dedi.

İşte Ahmet Taşgetiren'in yazısından bir bölüm:

N'oolacak şimdi? Bu sorunun en çok sorulduğu mekanlardan birisi Kandil ise, diğerinin de Pensilvanya'daki Gülen dünyası olduğu muhakkak.

Medyada da bir yandan “Çözüm süreci ne olacak?”, diğer yandan “Pensilvanya nasıl hareket edecek, Hükümetin tavrı ne olacak? “ sorularının cevabı aranıyor.

“Çözüm süreci ne olacak?”ın cevabı aşağı yukarı belli:

- Hükümet bölge şartlarının iyileştirilmesine yönelik çabasını sürdürecek. Bölgede güvenliğin temini noktasında en küçük taviz verilmeyecek. Terör örgütünün silahlı yapısının tasfiyesi de sonuna kadar devam edecek.

Sonunda da belki şu olacak:

- Örgüt silahtan arındırıldığı zaman silahsızlanmış yapının rehabilitasyonu, yani hayata uyumu için girişimlerde bulunulacak.

Devlet ilk çözüm sürecinden dersini aldı: Terör örgütü dış bağlantıların iğfaline maruz ve Türkiye ile oyun oynuyor. Türkiye'nin bu oyuna gelme lüksü yok. Kürt'e sonsuz kucak açış, teröre sıfır müsamaha. Çerçeve bu.

***

Ya Pensilvanya?

Deniz bitti mi?

“Üç vakte kadar Tayyip'in defteri dürülecek!” kehanetlerine hala inanılıyor mu?

Ben “Cemaat için de çözüm süreci” gibi bir ihtimal ortaya attığımda yükseltilen “Biz PKK mıyız ki?” feveranları devam ediyor mu?

İşte önünüzde 4 yıl kemiksiz Ak Parti iktidarı var.

Ak Parti'yi sevsin sevmesin, siyaseti azıcık doğru okuyanlar (İşte Güneri Civaoğlu, işte Etyen Mahçupyan ve Ahmet Taşgetiren), mevcut siyasi kadroların kıymet-i harbiyesine bakıp, daha birkaç dönem Türkiye'de Ak Parti iktidarı olduğunu söylemekten kaçınmıyorlar.

N'oolacak şimdi?

Acaba Erdoğan ile Davutoğlu arasında ihtilaf çıkmasına mı oynamalı?

Acaba Erdoğan'ın başına bir şey gelmesine mi?

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Haber Ara