Dolar

32,5453

Euro

34,8716

Altın

2.428,09

Bist

9.645,02

Ahmet Taşgetiren: Bahçeli’yi anlamak zor

Ahmet Taşgetiren, koalisyon görüşmelerinde Devlet Bahçeli'nin göstermiş olduğu tavrı eleştirdi...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-16 04:25:21

Ahmet Taşgetiren: Bahçeli’yi anlamak zor

Star Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, bugünkü "Bahçeli'yi anlamak zor" başlıklı yazısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hükümet kurma çalışmaları sebebiyle bir araya geldiği MHP lideri Devlet Bahçeli'nin koalisyon konusundaki önerilerini eleştirdi. Bahçeli için, "Kamuoyunun bilgilenme ihtiyacını saatlerce ırgalamayan bir tavır ilginç değil mi?" sorusunu yönelten Taşgetiren, "Bahçeli'ye göre vatandaş seçimlerde MHP'ye ana muhalefet görevi vermiş. İnsanın MHP'ye oy verenlere sorma imkanı olsa da sorsak diyesi geliyor. Acaba yüzde 16'nın yüzde kaçı “MHP'ye ana muhalefet olsun diye oy verdik” diyecektir... Ama önemli mi MHP'ye oy verenlerin hangi mantıkla oy vermiş olması, önemli olan Bahçeli'nin her şeyi nasıl okuduğu değil mi?" dedi.

İşte Ahmet Taşgetiren'in yazısından bir bölüm:

Bahçeli ve MHP çok ilginç tavırlar sergiliyor.
Davutoğlu ile saat 13.00'te başlayıp 14.45'te biten görüşmeye ilişkin açıklama Davutoğlu tarafından, mesela saat 16.00'da yapılırken, Bahçeli'nin açıklaması gece yarısından sonra saat 00.46'da geliyor. Kamuoyunun bilgilenme ihtiyacını saatlerce ırgalamayan bir tavır ilginç değil mi?

Bir de açıklamaya bakmalı.

Bahçeli, önceden de seslendirdiği “En iyi koalisyon formülü” yaklaşımını bu açıklamada da ifade ediyor.

Bahçeli'ye göre vatandaş seçimlerde MHP'ye ana muhalefet görevi vermiş. İnsanın MHP'ye oy verenlere sorma imkanı olsa da sorsak diyesi geliyor. Acaba yüzde 16'nın yüzde kaçı “MHP'ye ana muhalefet olsun diye oy verdik” diyecektir... Ama önemli mi MHP'ye oy verenlerin hangi mantıkla oy vermiş olması, önemli olan Bahçeli'nin her şeyi nasıl okuduğu değil mi?

Bahçeli MHP'ye ana muhalefet rolü verildiği kanaatinde olunca, memlekete de bir hükümet gerekince, hükümet arayışında bir koalisyon formülü de sunması beklenir değil mi?

Onu da ihmal etmiyor sağolsun, Ak Parti - HDP hükümeti, olmadı daha geniş tabanlı Ak Parti - CHP hükümeti, hatta olmadı, çok daha geniş tabanlı Ak Parti - CHP - HDP Hükümeti olsun!

Bahçeli'nin bunu ironik bir teklif olarak mı sunduğu yoksa samimi düşüncesi mi olduğunu da anlayamıyorsunuz.

Önce şöyle düşünmek geliyor içinizden:

Bahçeli vatandaşa zımnen sitem ediyor. Bana yüzde 16 verdin, diğer üç partiye yüzde 80'in üzerinde destek sundun. Sen o üç partiye layıksın. Bakın şu ifadeler o yazılı metinden:

“Türk milleti partimize en az 276 milletvekili vermek yerine 80 milletvekilini uygun görmüş ve ana muhalefetle yetkilendirmiştir.”

Bahçeli'nin mesela çözüm süreci konusunda diğer üç partinin duruşuna tepki gösterdiği muhakkak. Ancak mesela Ak parti ile koalisyon kurup, “çözülme süreci” dediği olayın restorasyonu için sorumluluk üstlenmeye taraftar değil. Aksine mesela Ak Parti'yi HDP ile koalisyona teşvik ediyor. Mantığını ise şöyle açıklıyor:

“Türk milleti her türlü risk ve tehlikesine rağmen ısrarla sürdürülen, inatla savunulan çözülme sürecinin amaç, kapsam ve uygulamasını net olarak görmek ve bilmek istemektedir. Bunu da en iyi icra ve ifa edecek olanlar sürecin ana aktör ve sempatizanı olan partilerdir. Bir koalisyon hükümetinde bulunması gereken uzun ömürlülük, uyum, istikrar ve mutabakat ancak bu şartlar altında vuku bulacaktır. AKP'nin en uygun koalisyon partneri hiç kuşkusuz HDP'dir.”

Yani “vatandaş henüz sonucu tam görmedi ki, oyları böyle dağıttı, süreç dibe vursun, millet de MHP'nin kıymetini anlasın” mantığı...

Bahçeli'nin açıklamasında bir başka paragraf, Ak Parti'yi CHP ile koalisyona yönlendirmeyi tercih ediyor. Bakın işte şöyle.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Haber Ara