Dolar

32,3452

Euro

35,1179

Altın

2.304,07

Bist

9.079,97

Ahmet Tan: 2017 bütçesi, büyümeyi önceleyen bir bütçedir

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) KİT Komisyonu üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, 2017 yılı bütçesinin, ülkenin ekonomik ve siyasal yapısı göz önüne alınarak, büyümeyi önceleyen, 'büyüme dostu' parolasıyla düzenlendiğini kaydetti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-14 13:13:11

Ahmet Tan: 2017 bütçesi, büyümeyi önceleyen bir bütçedir
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) KİT Komisyonu üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, 2017 yılı bütçesinin, ülkenin ekonomik ve siyasal yapısı göz önüne alınarak, büyümeyi önceleyen, 'büyüme dostu' parolasıyla düzenlendiğini kaydetti.

Maliye Bakanlığı 2017 yılı bütçesi üzerine grubu adına söz alan Ahmet Tan, "Bütçe genel olarak, milletten toplanıp yine millete hizmet olarak harcanan, gelirler giderler manzumesidir. 15 yıldır AK Parti hükümetlerinin bütçede ki temel mantığı, bu anlayışla süre gelmiş ve milletimiz tarafından da her defasında tescillenmiştir.Günümüzde ve yaşadığımız coğrafyada, hem ekonomik hem de siyasal gelişmeler çerçevesinde, para ve maliye politikalarının önemi bir kez daha artmıştır. Gezi olayları, 17 - 25 Aralık ve 15 Temmuz darbe kalkışmalarının devamında, darbeciler ve teröristlerle birlikte uluslar arası bir takım güçlerin, bölgemiz ve ülkemiz üzerindeki operasyonlarının olduğu bu dönemde, devletimizin bekasının güvencesi olan milletimiz; vatanına, bayrağına, ezanına sahip çıktığı gibi; seçilmiş cumhurbaşkanına, meclisine ve hükümetine sahip çıkmaktadır. Şimdi de, dövizlerini bozdurarak, parasına da sahip çıktığını göstermektedir. Böyle bir millete sahip olduğumuz için Yüce Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Bugün gönül coğrafyamızın, kan ve gözyaşı içinde boğulmaya çalışılmasının sebeplerini de biliyoruz. Hemen yanı başımızda, Halep'te, tüm dünyanın gözlerinin önünde, yüz karası bir katliam ve yıkım gerçekleşiyor. Halep'te masum insanlar, dünyada insanlık ölüyor. Yıllardır kapitalist anlayışın sömürüsüne maruz kalan bu Coğrafyanın, elleri, kolları budanarak, bir insanlık dramı oluşturulmakta, bütün mazlum milletlerin birbirleriyle dayanışmasının, kenetlenmesinin önüne geçilmek, yalnızlaştırılmak, sömürünün ve tahakkümün devam etmesi istenmektedir" diye konuştu.

"Bayrakları Bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır"

Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğunu ifade eden Milletvekili Ahmet Tan, "Geçenlerde CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç Genel Kurulda 'Bir gün dünyanın emperyalist ülkeleri, ABD gibi, tıpkı Orta Doğu' da yaptıkları gibi, Türkiye'ye demokrasi getirmek için, bu ülkeyi dörde beşe bölmek için; o kaçak saraya girerlerse ve Türkiye' ye girerlerse ve Suriyeli vatandaşlar gibi bizler de Akdenizin karanlık sularında kendimize vatan aramaya başlarsak, yazık değil mi Türkiye'ye' şeklinde ki açıklamalarına değinmeden geçemeyeceğim. Şimdi soruyorum; Emperyalistlerin üzerimize geldiği 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal Atatürk kaçtı mı ki, kaçacaksınız. Mustafa Kemal Atatürk yeni vatan aradı mı ki, vatan arayacaksınız. Dost Düşman şunu herkes bilsin ki, biz vatanımızı hiç kimseye bırakıp yeni vatan aramaya kalkmayız. Çünkü biz bilir ve inanırız ki; 'Bayrakları Bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Bizler hamiyetperver bir anlayışla, adaleti ön plana çıkararak bir imparatorluk kurmuş ecdadın nesilleriyiz. Zaman zaman izlerini gördüğümüz, müstemleke zihniyetlerin, yenilenme vaktinin geldiğini, hatta geçiyor olduğunu ifade etmek, hatırlatmak istiyorum. Bu aziz milletimizle birlikte, yeniden, güçlü bir Türkiye oluşturma yolunda, iktidar ve muhalefet olarak birlikte yürümemiz lazımdır.2017 yılı bütçemiz, ülkemizin ekonomik ve siyasal yapısı göz önüne alınarak, büyümeyi önceleyen, 'büyüme dostu' parolasıyla düzenlenmiştir. Bu manada bütçemiz gelir dağılımındaki adaleti sağlayan, bölgesel ve sektörel dengeleri içine alan, milletimiz için hazırlanmış bir bütçedir.Devletimizin mali bünyesinde dikkate alınması gereken bir çalışma ayağı daha var ki; daha sistemli, daha ciddi ve daha profesyonel bir çalışma alanı oluşturmak için, Maliye Bakanlığı'nın iş yükünü alan, çok yoğun ve risk ortamında faaliyet gösteren aynı zamanda tahakkuk görevlisi gibi çalışan, Devletin gelirlerinin büyük kısmının inceleme, kayıt ve denetimini yapan mali müşavirlerin, tahsilat ve KDV problemlerinin giderilmesiyle, inanıyorum ki, bakanlık ve mükellef arasında köprü vazifesi olan bu mesleğin itibarı daha da artacak, dolayısıyla bütün muhasebe sistemi ve beyanlar çok daha sağlıklı hale gelecektir" ifadelerini kullandı. (MA-EFE)

Haber Ara