Dolar

32,3406

Euro

35,1142

Altın

2.239,13

Bist

8.891,04

Ahmet Oruç kimdir?

Türk 15 Temmuz şehidi polis Ahmet Oruç... Ahmet Oruç kimdir? İşte Ahmet Oruç'un biyografisi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-26 01:11:28

Ahmet Oruç kimdir?

15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece Ankara'da Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda görevli olan polis memuru Ahmet Oruç, aynı görevde olan ikizi Mehmet Oruç ile birlikte darbeci askerlerin bombalı saldırısıyla şehit edildi.

Adana'da görev yapan Oruç, polis okulu hariç aynı okul ve sınıfta eğitim gördüğü ikizi ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde beraber çalışmak üzere Ankara'da vazifeye başladı. Ahmet Oruç, hayali olan helikopter pilotu olmak için Gölbaşı'ndaki Özel Harekât Daire Başkanlığı'nda eğitim görüyordu.

6 ay arayla evlenen ikizlerden Ahmet Oruç'un bebeği, şehit oluşundan iki ay sonra doğdu.

Adana Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli olan ve geçici görevle Ankara'ya giden ikiz şehit polislerin naaşları karayoluyla Adana'ya götürüldü. Aileleri tarafından teşhis edilemeyen 2 polisin kimlikleri, üzerlerindeki tabancaların seri numaralarından tespit edilebilmişti. Henüz 3 senelik polis olan şehit ikizler memleketleri Adana'da defnedildi.

Şehit Ahmet Oruç'un adı, İzmir Karşıyaka'da bir ilköğretim okuluna verildi. Ayrıca şehit ikizlerin adları memleketleri Adana'da bir spor lisesine verildi.

 

Haber Ara