Dolar

32,3400

Euro

35,0909

Altın

2.239,60

Bist

8.793,76

Ahmet Kocabay kimdir?

Türk 15 Temmuz şehidi Ahmet Kocabay... Ahmet Kocabay kimdir? İşte Ahmet Kocabay'ın biyografisi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-25 23:49:59

Ahmet Kocabay kimdir?

Ahmet Kocabay, darbe girişimini haber alır almaz arkadaşlarıyla birlikte sokağa çıktı. Esenler Atışalanı'nda insanları ezerek öldüren tankın üzerine çıkan Kocabay, rütbeli askerin boğazına bıçağı dayadı ve darbecileri durdurdu.

Yaşanan olayların şokuyla halkın etraftan dağılmasını fırsat bilen darbeci askerler tankla hızla olay yerinen kaçtı. Hareket halinde bulunan tankın üzerinde kalan Kocabay, İSTOÇ'a kadar bu şekilde geldi. Orada bulunan bir diğer darbeci asker tarafından açılan ateş sonucu karaciğerinden vurulan Kocabay, tankın üzerinden yere düştü. Oto marketin güvenlik görevlileri tarafından alınan Kocabay, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ne götürüldü. Fakat yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit düştü.

Şehit olduğu haberi 17 Temmuz'da ailesine ulaştırılan 31 yaşındaki 1 çocuk babası Kocabay, cenaze namazından sonra Edirnekapı Şehitliği'ne defnedildi.

Şehit Ahmet Kocabay, iki sene bir kafeyi işlettikten sonra tekstil işine başlamıştı. Vatanına bağlı bir insan olarak tanınan Kocabay, 15 Temmuz öncesi etrafındakilere, “Bana bir şey olursa aileme sahip çıkın” demişti. Kocabay'ın 1,5 yaşında bir kızı vardı.

Şehidin ismi İstanbul Esenyurt'ta bir imam hatip lisesine verildi.

 

Haber Ara