Dolar

32,5679

Euro

34,8993

Altın

2.425,14

Bist

9.722,09

Ahmet Kaya'nın filmi sinemalarda

Gani Rüzgar Şavata ve Hakan Gürtop'un yönetmenliğini üstlendiği 'Ahmet İki Gözüm', sanatçı Ahmet Kaya'nın hayat hikayesi sinemaya uyarlandı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-13 14:47:35

Ahmet Kaya'nın filmi sinemalarda

"Ahmet İki Gözüm"

Özgür Tüzer, Aleyna Solaker, Serdar Orçin, Metin Yıldız ve Yelda Reynaud'un başrollerinde oynadığı filmin senaryosu Gönül Aktürk, İlker Barış ve Gani Rüzgar Şavata tarafından kaleme alındı.

2832892_1920x1080

Biyografi türü

Ahmet Kaya'nın hayatının anlatıldığı biyografi türündeki 'İki Gözüm Ahmet', daha önce Almanya'da gösterime çıkmıştı. Gani Rüzgar Şavata ile Hakan Gürtop'un yönettiği Özgür Tüzer, Aleyna Solaker, Serdar Orçin, Ruhi Sarı, Metin Yıldız, Yelda Reynaud ve Ekin Akkaş'ın başrollerini paylaştığı 'İki Gözüm Ahmet'in gösterimi için yapımcılarıyla Ahmet Kaya'nın varisleri arasında çıkan anlaşmazlık mahkemelik olmuştu. Mahkeme kararıyla filmin izleyiciyle buluşmasına izin verilmişti.

Kaya ile ilgili sorulara cevap veriliyor

Ahmet İki Gözüm 28 Ekim 1957 yılında Malatya'da doğan ve 16 Kasım 2000'de Paris'te hayatını kaybeden Ahmet Kaya'nın hayat hikâyesini konu ediyor. Malatya'da bir kümesteki tavuklara konser vererek müzik hayatına başlayan Ahmet Kaya, İstanbul'a göç etmesinin ardından müzisyenliği ile geniş kitlelerin karşısına çıkmaya başlar. Ahmet Kaya'nın hayatının dönüm noktalarını anlatan filmde, 'Kimler Ahmet Kaya'yı hedef aldı?', 'Neden Ahmet Kaya?', 'Ahmet Kaya Paris'te neler yaşadı?', 'Ahmet Kaya vatan hasreti çekerken başka hangi acıları yaşadı?' gibi pek çok soruya cevap veriliyor. Filmin yönetmenliğini Gani Rüzgar Şavata ile Hakan Gürtop üstlendi.

XT5SnbECwEa7d2ywdxG-FQ

Haber Ara