Dolar

32,5174

Euro

34,7917

Altın

2.421,76

Bist

9.708,99

Ahmet Hakan: Yeter artık Kemal Bey...

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun koalisyon tartışmalarında takındığı tavrı eleştirerek, 'Yeter artık Kemal Bey, Başbakanlık promosyon değil' dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-20 05:09:32

Ahmet Hakan: Yeter artık Kemal Bey...
Türkiye koalisyon tartışmalarına kilitlendi. 23 Haziran'da yapılacak yemin töreninin ardından Cumhurbaşkanı'nın görevi beklemeksizin AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na vermesi beklenirken partiler arası koalisyon tartışması her geçen daha da ilginç noktalara taşınıyor.

En son Kemal Kılıçdaroğlu Bahçeli'ye seslenmiş ve koalisyonu kabul etmesi halinde Bahçeli'nin Başbakan olmasına razı olduğunu söylemişt. Bahçeli ise hem Kılıçdaroğlu'nun "yüzde 60'lık blok" ifadesine karşı çıkmış hem de kırmızı çizgilerle kırmızı plakaların karıştırılmaması gerektiğini söyleyerek Kılıçdaroğlu'na oldukça ağır bir yanıt vermişti.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da tartışmaya bugünkü köşesinden katıldı ve Kılıçdaroğlu'nun artık MHP ısrarından vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

İŞTE AHMET HAKAN'IN YAZISININ İLGİLİ BÖLÜMÜ

"SEVGİLİ Kemal Bey... Devlet Bahçeli, "HDP ile olmaz" diyor. Ve bu konuda milim geri atmayacağını söylüyor. Zaten HDP'nin de "MHP'ye evet" deyip demeyeceği en azından belirsiz. "Hayır" demesi ise kuvvetle muhtemel...Tablo buyken... Sizin Devlet Bahçeli'ye "Gel, başbakan sen ol, yeter ki kabul et" diyerek aşırı ısrarcı olmanız ve Başbakanlık makamını bir tür koalisyon promosyonu haline getirmeniz hiç yakışık almıyor."

YAZIYI KAYNAĞINDAN OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Haber Ara