Dolar

32,5991

Euro

34,8085

Altın

2.499,01

Bist

9.448,13

Ahmet Hakan'dan ilginç CHP analizi

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında CHP'nin seçim sonrası durumunu ve kurultay tartışmalarını kaleme aldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-10 14:22:21

Ahmet Hakan'dan ilginç CHP analizi

Hürriyet gazetesinin çok konuşulan yazarı Ahmet Hakan, CHP'nin iç sorunları ve seçim sonrası baş gösteren kurultay tartışmalarını isimler üzerinden değerlendirdi. CHP'deki iç tartışma süreciyle ilgili olası adayların tavırlarını ve konumlarını analiz eden Ahmet Hakan'a göre Kemal Kılıçdaroğlu, eldeki yüzde 25'lik oya razı olanların güvenli limanı haline geldi. 

İşte o yazısının ilgili bölümü:

Muharrem, Selin, Umut, Kemal, Mustafa falan

-MUHARREM İNCE: Kavgacı mı? Hem de nasıl... Hitabette usta mı? En az ‘o'nun kadar... İnatçı mı? Çok, hem de çok... Sokağın dilini biliyor mu? Biliyor, hatta biraz fazla biliyor... Zaafları var mı? Ohooo! Duygusala bağlamasını beceriyor mu? Hüngür hüngür ağlayacak kadar... İddialı mı? Yüzü kıpkırmızı olacak kadar? Hırslı mı? Hırsından duvarları yumruklayacak kadar... Peki bunlar yeter mi? Bilmiyorum, gerçekten bilmiyorum.

-UMUT ORAN: İyi bir şirket yöneticisi... İyi bir sivil toplum örgütü yöneticisi... Peki iyi bir parti başkanı olabilir mi? Bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var: Bizim toplum için biraz fazla “alafranga” kaçabilir. Fazla Avrupai... Hitabetiyle göz doldurmuyor. Bariz bir öfkesi yok. Bir hikâyesi de yok. Üstelik bizim gibi toplumlar için biraz fazla soğukkanlı...

-SELİN SAYEK BÖKE: Konuşma ve hitabet: Gayet iyi... Ekonomide meselelere hâkimiyet: Fazlasıyla var... Anlaşılır olma: Eh, fena değil... Diyalog kurma: Hiç de sekter bir politikacı değil, dışa açık... Hakkaniyet: Hiçbir zaman hakkaniyetsizlik yapmıyor. Ama yine de bir eksik var... Kolayca yenilebilmesine neden olabilecek bir eksiklik. Adını koyamadığım bir eksiklik.

-MUSTAFA BALBAY: Hapislerde yatmak, mağdur olmak tek başına yetseydi... Şimdi ülkenin bir numarası olurdu. Fakat hapis ve mağduriyet, faktörlerden sadece biri... Başka faktörler de gerekiyor: Motivasyon gücü, bir büyük iddiaya sahip olma potansiyeli, bir parça karizma falan... Balbay'da işte bunlar eksik.

 -KEMAL KILIÇDAROĞLU: Şu anlaşıldı ki potansiyeli yüzde 25'tir... Yüzde 25'i garantidir... En güzel şeyleri, en güzel zamanda, en güzel şekilde söylediğinde alabildiği maksimum oy yüzde 25... Dışarıda yüzde 35, yüzde 40 bulmaya giderken evdeki yüzde 25'ten olmak istemeyenlerin güvenli limanı... Yüzde 25'e fit olanların gözde ismi...

Haber Ara