Dolar

32,5581

Euro

34,9972

Altın

2.427,94

Bist

9.722,09

Ahmet Hakan'dan çok konuşulacak Paris yazısı

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bugünkü yazısında; Fransa için ayaklanıp, Suriyeliler için sessiz kalanlara tepki gösterdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-16 15:05:54

Ahmet Hakan'dan çok konuşulacak Paris yazısı

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, dünyanın terör konusunda yaşadığı iki yüzlülüğü bugünkü köşesine taşıdı.

Fransa'da yaşanan saldırıdan sonra dünyanın verdiği tepkiye dikkat çeken Ahmet Hakan, tüm dünyanın Suruç, Ankara, Bağdat, Halep ve her gün Akdeniz'de hayatını kaybeden Suriyeler konusunda sessiz kalmasına ise tepki gösterdi.

Suruç, Ankara, Bağdat, Halep ve her gün Akdeniz'de hayatını kaybeden Suriyeler konusunda dünyanın sessiz kaldığını belirten Ahmet Hakan, Fransa'daki terör saldırısıdan sonra dünyanın ayağa kalkmasını "Fakat ne hikmetse...Söz konusu Paris olunca...Fiyakalı kampanyalar, “Pray for Paris” diye küresel haykırışlar, mum yakmalar, dünyayı ayağa kaldırmalar falan...Tamam, kardeşim tamam...Acıları yarıştırmayalım yarıştırmamasına da...Bu denli adaletsiz, eşitsiz ve vicdansız bir yarış, kimsenin kanına dokunmuyorsa...Ne dokunacak?" sözleriyle eleştirdi.

İşte Ahmet Hakan'ın yazısındaki o bölüm;

Halep yıkıldı. Şam perişan oldu. Suriye ahalisi evinden barkından oldu. Çocuk cesetleri kıyılara vurdu. “Pray for Syria” diye bir ses yankılanmadı küresel bir biçimde. 

Bağdat'ta patlayan bombalar, günlük hayatın rutini haline geldi. Bağdat ve katliam... Artık ayrılmaz ikili oldu.Bırakın dünyanın ayağa kalkmasını, kıllar bile kıpırdamadı.

Daha dün Beyrut'ta bombalar patladı. Fransa'nın destek verdiği bir kesim, Fransa'nın destek vermediği bir kesimi bombaladı. Onlarca kişi öldü.Fiyakalı bir kampanya falan yapan olmadı.

Suruç Katliamı... Ankara Katliamı... Sanki sıradan işlermiş gibi algılandı. Alabildiğine yerel, alabildiğine dünyadan uzak... Bir mum yakanımız bile çıkmadı.

Fakat ne hikmetse...Söz konusu Paris olunca...Fiyakalı kampanyalar, “Pray for Paris” diye küresel haykırışlar, mum yakmalar, dünyayı ayağa kaldırmalar falan...

Tamam, kardeşim tamam...Acıları yarıştırmayalım yarıştırmamasına da...Bu denli adaletsiz, eşitsiz ve vicdansız bir yarış, kimsenin kanına dokunmuyorsa...Ne dokunacak?

Haber Ara