Dolar

32,3223

Euro

35,0714

Altın

2.308,83

Bist

9.079,97

Ahmet Ercan'dan deprem uyarısı

Marmara'da meydana gelen 4.2'lik depremi değerlendiren İTÜ Öğretim Üyesi Övgün Ahmet Ercan, 'Geciken kentsel dönüşüm ivedilikle bitirilmelidir. Yoksa çok üzüleceğiz' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-16 23:33:20

Ahmet Ercan'dan deprem uyarısı

İTÜ Öğretim Üyesi Övgün Ahmet Ercan, "16 Kasım 2015 Pazartesi 17.45'de Kuzey Anadolu Kırığı üzerinde sağ atımlı bir deprem oluşmuştur. Depremin büyüklüğü 4,2, depremin odak derinliği 7,2 kilometre, granit katmanı içindedir. Tıpkı gelecek depremde beklenen derinlik" dedi.

Depremin meydana geldiği konumu da açıklayan Ercan, "Depremin olduğu konum ise, KB-GD doğrultulu Adalar kolu ile Doğu-Batı doğrultulu İstanbul kolunun kesim yeri olan köşede oluştu. Depremin sığ olması, Eminönü ile Adalar'da güçlü duyulmasına neden oldu" diye konuştu.

İstanbul için beklenen depreme ilişkin açıklama yapan Ercan, "İstanbul kolunda beklenen ana deprem Küçükçekmece-Sivriada arasında 7 ile 10 kilometre derinde granit katmanı içinde, 6,3 ile 6,7 büyüklüğünde olacaktır" şeklinde konuştu.

"GECİKEN KENTSEL DÖNÜŞÜM İVEDİLİKLE BİTİRİLMELİDİR, YOKSA ÇOK ÜZÜLECEĞİZ"

Depremin öncü olmadığına dikkat çeken Ercan, "Bu depremin öncü deprem olması beni şaşırtır. O nedenle arkasından büyük bir deprem beklemiyorum. Marmara kolunun kırılabilmesi için 6 milyar giga tonluk bir güç toplanmış olması gerekir. Oysa Marmara, 1999 depreminden sonra aşırı boşaldığından yakın sürede büyük bir deprem beklemiyorum. Ne var ki, ana deprem oluncaya dek Marmara'da bu ile bundan büyük gerginlik depremleri olacaktır. İkircikli olduğum konu; önce Tekirdağ kolu mu yoksa İstanbul kolunun mu kırılacağı. Geciken kentsel dönüşüm ivedilikle bitirilmelidir. Yoksa çok üzüleceğiz" dedi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara