Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Ahmet Davutoğlu'ndan vize açıklaması

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD ile yaşanan vize kriziyle ilgili ''İlişkilerimizde onarılmaz hasarlar açmaktadır.'' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-11 14:42:21

Ahmet Davutoğlu'ndan vize açıklaması

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, ABD'nin skandal vize kararına tepki göstererek “Karar mevcut yönetimin göreve geldiği günden beri sergilediği vizyonsuz yaklaşımın son halkası olmuştur” dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Davutoğlu şunları kaydetti:

“Bir çok Müslüman ülkeye koyduğu yasağı uygulayamayan Amerikan yönetimi şimdi de tek Müslüman NATO ülkesine benzer bir tavır alarak ilişkilerimizde onarılmaz hasarlar açmaktadır. 15 Temmuz'da, lideri hala ABD'de yaşamakta olan hain FETÖ'nün darbe girişiminde, demokrasi yanında net tavır almakta zorlanan Washington, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına karşı işleyen yargı sürecinde bu kadar hızlı, aşırı, haksız avır alması insanımızın zihninde uzun yıllar silinmeyecek haklı bir tepki doğurmaktadır. ABD tarafının yapması gereken ülkemiz ile krizi derinleştirecek adımlardan kaçınmak ve bir an önce haksız askıya alma kararından vazgeçmektir. İlişkilerde karşılıklı diyalog imkanlarını zorlaştırmak kimsenin çıkarına değildir.

Haber Ara