Dolar

32,3462

Euro

35,0564

Altın

2.309,54

Bist

9.079,97

Ahmet Davutoğlu darbe girişimi gecesi neredeydi?

Darbe gecesinin, Ahmet Davutoğlu için de oldukça uzun bir gece olduğu öğrenildi. İşte Davutoğlu'nun 15 Temmuz gecesi trafiği...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-22 19:27:44

Ahmet Davutoğlu darbe girişimi gecesi neredeydi?

Ahmet Davutoğlu 14 Temmuz'da Ankara'ya gitti. 15 Temmuz'da Başbakanlık döneminde maiyetinde çalışan kişilerin düğün merasimleri vardı.

Çok önceden tarihleri belirlenen bu düğünlerin ilki Gölbaşı vilayetler evindeydi. Başbakanlık basın müşavirliğinde görevli iki personelin düğününe katılan Davutoğlu'nun yanında eşi Sare hanımın dışında Nihat Ergün, Hayati Yazıcı, Hüseyin Tanrıverdi, Celalettin Güvenç, çok sayıda basın mensubu, başbakanlık personeli vardı.

Darbe girişiminden habersiz açık bir alanda gerçekleştirilen düğünden Davutoğlu'nun yaklaşık 21:30'da ayrılmasının sadece bir kaç saat ardından yine Gölbaşı'nda çok yakında bulunan polis özel hareket merkezi darbeciler tarafından vuruldu.

Burada yine başbakanlık döneminde Çankaya Köşkü mutfağında görevli bir aşçının Eryaman semtindeki düğününe katılan Davutoğlu bu sefer de Etimesgut'ta bulunan Zırhlı Birliklerin çok yakınından geçerek Eryaman'a geçti. Ankaraya çıkan tanklarla aynı saatlerde aynı yolu kullanma ihtimali vardı.

KİMSE ARAMADI

Darbe konusunda hiçbir uyarı telefonu almayan Davutoğlu'nun koruma ekibi sosyal medyada yayılan haberler ve Ankara'da f-16'ların alçak uçuşa başlamasının ardından başta Emniyet birimleri olmak üzere ilgili birimlerle diyaloga geçerek durumu anlamaya çalıştılar.

DAVUTOĞLU VE EŞİ GÜVENLİ BİR NOKTAYA GÖTÜRÜLDÜ

Bu sırada Davutoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ulaşmaya çalıştı.

Ciddi bir riskin olduğunun öğrenilmesi üzerine Davutoğlu, eşiyle birlikte güvenli bir noktaya götürüldü.

TV YAYINLARINA BAĞLANDI

00:25'te ilk tvitleri ile milli iradeye sonuna kadar sahip çıkacağını ilan eden Davutoğlu, gece 1'den itibaren tv yayınlarına bağlandı.

"BU GECE KARANLIK OLABİLİR AMA YARIN ÇOK AYDINLIK BİR SABAHA UYANACAĞIZ"

Ahmet Davutoğlu ulusal ve yabancı çok sayıda kanala bağlanarak "bu gece karanlık olabilir ama yarın ülkemiz için çok aydınlık bir sabaha uyanacağız" diyerek halkı direnişe çağırdı.

HALKI SOKAĞA ÇAĞIRDI

01:49'da yine tvitter üzerinden halkı sokağa çağırdı.

Gece boyu cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali yıldırım'a ulaşmaya çalışan Davutoğlu Cumhurbaşkanının koruma amiri ile irtibat kurdu. Davutoğlu Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile sabah erken saatlerde görüşebildi.

SABAH MECLİS'E GİTTİ

Sabah olduğunda da ilk iş olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giderek Başkan İsmail Kahraman'ı ziyaret etti. Öğleden sonra da İstanbul'da bulunan Cumhurbaşkanı ile yüz yüze görüşüp yanında bulunmak ve Erol Olçok, Abdullah Tayyip Olçok, İlhan Varank, Mustafa Cambaz ve diğer şehitlerin cenaze törenlerine katılmak üzere karayolu ile İstanbul'a hareket etti.

Haber Ara