Dolar

32,3300

Euro

35,0655

Altın

2.282,22

Bist

8.989,73

Ahmet Arslan Gebze-Halkalı hattı için tarih verdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gebze-Halkalı hattında Aralık 2018 itibariyle Marmaray seferlerinin başlayacağını açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-11 14:52:44

Ahmet Arslan Gebze-Halkalı hattı için tarih verdi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gebze-Halkalı arası Banliyö Hatları'nın İyileştirilmesi projesi kapsamında yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

DHA'nın haberine göre, Maltepe İstasyonu'nda projeyi yürüten firma yetkililerinden bilgi alan Bakan Arslan daha sonra Maltepe-Pendik arasında yeni döşenen ray hatları, yapımı devam eden istasyonları gezdi. Arslan, Başak İstasyonu'nda çalışma yapan bir kepçeye çıkarak kısa bir süre kepçe kullandı.

HALKALI-GEBZE 114 DAKİKA

Ahmet Arslan, Pendik Yunus İstasyonu'nda basın açıklaması yaptı.

Bakan Arslan, Halkalı- Gebze Banliyö Hatları'nın İyileştirilmesi Projesi'nin 2018 yılı sonunda hizmete gireceğini söyledi. Arslan, "İstanbul için çok önemli olan, Asya yakasında Gebze'den Söğütlüçeşme'ye, Avrupa Yakası'nda Kazlıçeşme'den Halkalı'ya kadar Banliyö Sistemleri'nin metro standardına kavuşturulması Marmaray ile entegre olup kesintisiz hale gelmesi aynı zamanda Marmaray araçlarıyla Gebze'den Halkalı'ya 114 dakikalık sürede 43 istasyonluk bu güzergahı kat edilebilecektir" dedi.

"2 BANLİYÖ BİR ŞEHİRLERARASI HAT OLACAK"

Bu hat üzerinde ikisi banliyö biri şehirlerarası trenlere hizmet edecek hızlı tren hattının bulunacağını belirten Bakan Arslan şunları söyledi: "T-1 ve T-2 dediğimiz hatları Marmaray araçları kullanacak. T-3'ü ise şehirlerarası ve uluslararası trenler ile yüksek hızlı tren de buna dahil olmak üzere kullanacak. Yaklaşık 20 kilometresi Avrupa'da, Anadolu yakasında da 43 kilometre olmak üzere toplam 63 kilometre olacak. 2018'in Ağustos ayına kadar bu hat üzerinin tamamında inşaatı, altyapı çalışmalarını, elektro mekanik sistemleri bitirip, rayları tamamen döşemiş ve Eylül sonu itibariyle de sinyal çalışmalarını bitirmiş olacağız. Aralık ayına kadar da test sürüşlerini tamamlayıp 2018 Aralık ayı sonu itibariyle de Gebze'den Halkalı'ya İstanbullular hizmet alacak."

HAYDARPAŞA GARI

Bakan Arslan Haydarpaşa Garı ile ilgili olarak da "Ankara'dan kalkan yüksek hızlı trenlerimiz şimdilik Pendik'e kadar geliyor. Bu proje bittiğinde Haydarpaşa Garı'na kadar gidebilecek. Haydarpaşa Garı yüksek hızlı tren garı olarak hem yolculara hizmet edecek hem de trenlerin gare(istasyon) sahası olarak hizmet verecek" ifadelerini kullandı.

 

Haber Ara