Dolar

32,3849

Euro

35,0576

Altın

2.326,64

Bist

9.097,26

Ahmet Aras kimdir?

Türk yönetici, siyasetçi Ahmet Aras kimdir? İşte Ahmet Aras'ın biyografisi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-11 13:28:46

Ahmet Aras kimdir?
 
Ahmet Aras, 1970 yılında Bodrum'da doğdu.
İlk ve ortaöğrenimini Bodrum'da tamamladı.  1988 yılında İzmir Maltepe Askeri Lisesi'nden mezun oldu. 
1992 yılında Kara Harp Okulu'ndan sistem mühendisi olarak mezun oldu. Yurt içinde ve yurt dışında Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarında birçok görevi başarı ile yerine getirdikten sonra 2013 yılında emekli olarak memleketi olan Bodrum'a yerleşti.
 
Bodrum'a 1700'lü yıllarda Mora Yarımadası'ndan gelen ve yarımadanın tarihine iz bırakan Aras Ailesi'nin bir üyesi olan Ahmet Aras, bu tarihten itibaren Bodrum için hizmet üretmeye başladı. Kendisine örnek aldığı isimler; Bodrum'un, antik Halikarnassos'tan bu yana yeniden bir yaşam merkezi haline gelmesi için çalışan Büyükbabası Kaptan-ı Derya Cafer Paşa ve büyük büyükbabası Kızılhisarlı Mustafa Paşa'ydı.
 
Bodrum'un yerel dokusunun en yoğun hissedildiği mahallelerinden biri olan Ortakent'te turizm  işletmeciliği yapan Aras, bu dönemde Ortakent Yahşi Güzelleştirme ve Mavi Bayrak Derneği-OYDER Başkanlığı görevini de üstlendi.  Bu süreçte, Bodrum'un otantik ve yerel ürünlerini Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak ve kentin turizm çeşitliliğine katkıda bulunmak amacıyla uluslararası düzeyde etkinlik ve festivaller düzenledi.
 
Bodrum Ticaret Odası Meslek Komitesi ve Bodrum Otelciler Derneği Yönetim Kurulu üyesi olan Ahmet Aras,  denizci, çevreci, turizmci ve sivil toplum öncüsü kimliğiyle karşılaştığı yerel sorunların çözümü ve Bodrum'un kent varlığını bütüncül ve koruyucu bir anlayışla geleceğe taşıması konularında sorumluluk üstlenerek Belediye Başkanlığı'na adaylığını koydu.
 
31 Mart 2019 yerel seçimlerine CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı olarak giren Ahmet Aras, büyük bir oy desteği ile 1 Nisan 2019 tarihinde Bodrum Belediye Başkanlığı görevine başladı.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara