Dolar

32,3409

Euro

35,1130

Altın

2.238,59

Bist

8.771,78

Ahmet Altan kimdir?

Türk yazar ve gazeteci Ahmet Altan... Ahmet Altan kimdir? İşte Ahmet Altan'ın biyografisi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-24 00:15:57

Ahmet Altan kimdir?

Dünyanın en çok köşe yazısı yazmış yazarlarından biri olarak kabul edilen Çetin Altan'ın oğludur. Tam ismi Ahmet Hüsrev Altan'dır. 1950 senesinde Ankara'da doğmuştur.

Bir süre Robert Koleji'nde eğitim gören Altan, eğitimine Ankara Kolejinde devam etti. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ni (ODTÜ) kazanan Altan, çeşitli nedenlerden dolayı okuldan ayrılmak zorunda kaldı. Ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun oldu.

Köşe yazarlığına Nokta Dergisi'nde başlayan Altan, Hürriyet ve Güneş gazeteleri için yazdığı köşe yazılarıyla devam etti.

Altan bir süre Taraf Gazetesi'nde genel yayın yönetmenliği yapmıştır.

Altan yalnız gazetecilikle uğraşmamış, roman ve şiir ile de ilgilenmiştir. Kendisi gibi gazeteci-yazar olan Mehmet Altan'ın ağabeyidir.

14 Temmuz'da Nazlı Ilıcak ile birlikte katıldıkları TV programındaki sözleri çok konuşulan Altan, “darbe olacağını açık açık söylediği” gerekçesiyle tartışma konusu olmuştu ve FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı.

FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin görülen davada ara kararı açıklayan mahkeme Altan'ın tutukluluk halinin devamına karar vermiştir.

 

 

Haber Ara