Dolar

32,3371

Euro

35,1949

Altın

2.246,88

Bist

8.718,11

Ahmet Altan’ın yazısında övgüyle bahsettiği kişi, FETÖ Lideri’nin yeğeni çıktı!

FETÖ’nün medya yapılanması davasından ceza alan Ahmet Altan, tahliye olduktan sonra ilk yazısında kaleme aldığı kişinin kimliği belli oldu. Altan’ın “Selman” diye bahsettiği ismin FETÖ lideri Fethullah Gülen’in yeğeni Selman Gülen olduğu anlaşıldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-12 16:29:28

Ahmet Altan’ın yazısında övgüyle bahsettiği kişi, FETÖ Lideri’nin yeğeni çıktı!

FETÖ'nün medya yapılanması davasından ceza alan Ahmet Altan, tahliye olduktan sonra, 'Selman'ı o duvarların arkasında bıraktım' başlıklı ilk yazısında kaleme aldığı kişinin kimliği belli oldu.

The Observer gazetesinde de İngilizce çevirisi yayınlanan yazıda Ahmet Altan'ın “Selman” diye bahsettiği ismin FETÖ lideri Fethullah Gülen'in yeğeni Selman Gülen olduğu anlaşıldı.

FETÖ'nün medya yapılanması davasından ceza alan Ahmet Altan, tahliye olduktan sonra ilk yazısını kaleme aldı.

FETÖ'nün medya yapılanması davasından ceza alan Ahmet Altan, tahliye olduktan sonra ilk yazısını K24'e yazdı. Altan yazısında koğuş arkadaşlarını anlattı.

Yazısında, “Üç yıldan fazla bir zaman küçük bir hücrede iki mahkûmla birlikte kaldım, hiçbir suçları yoktu, söylediklerini kimse dinlemiyordu, defalarca suçsuz olduklarını anlatmalarına rağmen Silahlara Veda'daki yargıçlara benzeyen birileri tarafından mahkûm edildiler” diyen Ahmet Altan, arkadaşının adının “Selman” olduğunu da aktardı.

Altan yazısında, “Binlerce masumu ve kâğıt flütüyle Selman'ı o duvarların ardında bırakmıştım” diye yazdı.

The Observer gazetesinde de İngilizce çevirisi yayınlanan yazıda Ahmet Altan'ın “Selman” diye bahsettiği ismin FETÖ lideri Fethullah Gülen'in yeğeni Selman Gülen olduğu anlaşıldı.

FETÖ organizasyonu Rumi Forum'un Başkanı Ali Yurtsever de Altan'ın yazısını paylaşarak, Selman Gülen ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Odatv'nin haberine göre; Ali Yurtsever daha sonra FETÖ'cülerin tepkileri üzerine bu bilgiyi açık etmemesi için uyarıldı. Yurtsever bir süre sonra söz konusu paylaşımını sildi.
İşte o paylaşım:

ejauid_w4aepp8v


FETÖ'cü Önder Aytaç da Ali Yurtsever'e tepki göstererek, “Ali Hocam bu kadar büyük hatayı ancak bu konuda fahiş hata eğitimi almakla yapabilirsin. Ne gerek var soyadına Allah aşkına. 2 yıl aynı hücrede birlikte kalan Ahmet Altan bilmiyor mu soyadını Selman Bey'in? O yazmamış da sen yazıyorsun yuh artık ya” ifadelerini kullandı.
FETÖ'ye ait internet siteleri de söz konusu olayla ilgili “Ahmet Altan'ın koğuş arkadaşı Selman kim” başlıklı bir haber yapsa da bu haberler kaldırıldı.

İşte o paylaşım ve görseller:

ejawcbcxkaatf1k

 

ejawcbawwaaoq8n

ejawcciwwaad37z

ejawccdwoae3b71

ejbes6kx0aeixfx

ejbes6uwkae7eqw

kaynak: https://tele1.com.tr/

Haber Ara