Dolar

32,5563

Euro

34,8810

Altın

2.434,84

Bist

9.645,02

Ahmet Altan'dan Hürriyet ve CNNTürk uyarısı

Ahmet Altan uyardı: Hürriyet'i okurken ve CNNTürk'ü izlerken dikkatli olun; boğazınızı kesecek bıçağı size biletmeyi amaçlıyorlar.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-16 11:19:50

Ahmet Altan'dan Hürriyet ve CNNTürk uyarısı

P24 yazarı Ahmet Altan'ın, "Ergenekon ve Medyadaki Algı Operasyonu" başlığıyla hazırladığı yazı dizisindeki ilk yazısı yayımlandı.

Doğan Medya Grubu'nun Ergenekon adından bir örgüt olmadığına ilişkin propaganda yaptığını ileri süren Altan, "Hürriyet Gazetesi'ni okurken ve CNNTürk yayınlarını izlerken dikkatli olun, sizi inandırmayı ve sizin boğazınızı kesecek bıçağı size biletmeyi amaçlıyorlar." dedi.

Ahmet Altan'ın yazısındaki o bölüm:

Laikliğin kaldırılması, hilafetin getirilmesi, padişahlığın ihya edilmesi, Güneydoğu'daki kanlı savaş gibi konuları tartışacağımız sırada birdenbire ardı ardına "Ergenekon" programları ve yazılarıyla karşılaştık...

Daha önce ulusalcı medyanın yaptığını, bu kez Ahmet Hakan daha da şirretleşerek ve Doğan medyasının kanallarını kullanarak yapıyordu.

Ne tuhaftır ki Tahir Elçi'yi hedef haline getiren karanlık yolun kapısını da aynı Ahmet Hakan'ın sorduğu zehirli soru açmıştı.

Aydın Doğan'la Ahmet Hakan'ın korumaya çalıştığı örgütün nasıl bir şey olduğunu bir kez daha anlatarak başlıyorum bu diziye çünkü Türkiye'nin nerelerden geçmiş olduğunu ve "derin devletin" neler yapmış olduğunu, neyle karşı karşıya olduğumuzu unutmuş olabileceğinizi düşünüyorum.

İkincisi de "yeni Ergenekon"la birlikte aynı tehlikeleri bir daha yaşamanın eşiğinde olduğumuzu size hatırlatmak istiyorum.

O örgüt olduğu yerde duruyor ve yeniden hareketlendiği görülüyor.

DİKKATLİ OLUN

Hürriyet Gazetesi'ni okurken ve CNNTürk yayınlarını izlerken dikkatli olun, sizi inandırmayı ve sizin boğazınızı kesecek bıçağı size biletmeyi amaçlıyorlar.

Yarından itibaren, bu amaca ulaşabilmek için nasıl yalanlar söylediklerini, nasıl sahtekârlıklar yaptıklarını, olayları nasıl çarpıttıklarını size belgeleriyle anlatacağım.

Ahmet Hakan'ın nasıl fütursuzca yalan söylediğini göreceksiniz.

PASLI ÇİVİ BENZETMESİ

Ahmet Hakan, güç karşısında eğilen, zayıf karakterli bir adam... Önemli biri değil... Unutmayın, paslı çiviler de önemli değildir ama tetanos mikrobu taşırlar... Onun için dikkatli olmak, gördüğünüzde kaldırıp bir kenara atmak gerekir.

Bu tür önemsiz "algı operatörleri" su sinekleri gibi bir süre ortada görünür, görevlerini yapar sonra kaybolurlar... Adamlar kaybolur ama algı operasyonu yapmak için derin devletin hep hazır tuttuğu medyadaki "kadro" hiç kaybolmaz... Biri gelir, biri gider ama daima bu algı operasyonlarını yapacak birileri bulunur... O kadro doldurulur.

Ahmet Hakan'ın nasıl bir "algı operatörü" olduğunu, onun "örnekleriyle" size göstereceğim ama asıl amacın bu tür adamları hep medyada tutan "operasyon kadrolarını" ortadan kaldırmak olduğunu da hiç akıldan çıkarmamak gerekiyor.

Haber Ara