Dolar

32,3851

Euro

35,1732

Altın

2.325,14

Bist

9.079,97

Ahmedinejad geri dönüyor

Geçtiğimiz ay 'Yekta' adı altında siyasi cephe oluşturan İran'ın eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın siyasete geri dönebileceği ortaya atıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-04 16:46:45

Ahmedinejad geri dönüyor

İran'da şubat ayında yapılacak genel seçimler öncesinde eski cumhurbaşkanının halkın nabzını yokladığı ve şimdiden seçimlere yatırım yaptığı belirtiliyor. Şubatta yapılacak parlamento seçimleri için siyasi kampanya başlattığı ifade edildi.

Geçtiğimiz ay, Ahmedinejad döneminden isimler 'Yekta' adı altında siyasi cephe oluşturmuştu ancak eski cumhurbaşkanından aktif politikada yer alacağına dair bir açıklama gelmemişti.

Buna rağmen, New York merkezli haber ajansı Associated Press (AP) Ahmedinejad'ın seçim kampanyasına çoktan başladığını iddia etti.

İranlı gazeteci Mehrdad Kadir de eski cumhurbaşkanının iktidarı yeniden kazanmak için elinden geleni yapacağını fakat orta sınıfın desteğini yitirdiğini söylüyor. Kadir'e göre yalnızca az gelirli kesimler, şahsi olarak desteklemeseler dahi, Ahmedinejad'ın stilini ve söylemlerini cazip buluyor.

Mahmud Ahmedinejad, cumhurbaşkanlığı yaptığı 8 yıl boyunca Batı'ya karşı sert tutumundan taviz vermemişti. Görevinin sonlarına doğru çevresindeki destekçilerinin büyük bölümünün onu terk ettiği görüldü. Koltuğu Hasan Ruhani'ye devrettiği Ağustos 2013'den bu yanaysa siyaset konusunda sessizliğini korudu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara