Dolar

32,5875

Euro

34,8134

Altın

2.506,97

Bist

9.693,46

Ahlat'ta kültür haftası futbol turnuvası başladı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde kültür haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen futbol turnuvası başladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-06 13:23:15

Ahlat'ta kültür haftası futbol turnuvası başladı
Bitlis'in Ahlat ilçesinde kültür haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen futbol turnuvası başladı.

Ahlat Şehir stadyumunda düzenlenen müsabakalara 8 takım katılırken, ilk maç ise Kalender Spor ile Diriliş Spor arasında oynandı. Müsabakalar başlamadan önce bir konuşma yapan İzmir Ahlatlılar Derneği Başkanı Sıddık Azap:, "Yıllar önce biz bu sahada tozun, toprağın içerisinde maç yaparken şuanda bu sahanın bu hale gelmesinde Ahlatlı eski sporcularında çok emeği geçmiştir. Bu sahada zamanında çok maç kazandık. Ama görüyorum ki şuanda sizler çok şanslısınız. Bu gençliğe de çok değer veren Kaymakamımız, belediye başkanımız, spor müdürümüz ve yetkililere çok teşekkür ediyorum. Biz isterdik ki Kültür haftamız çok daha zengin bir programla devam etsin. Ne yazık ki ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Ama bu zorluklara rağmen ilçe Kaymakamımız ve belediye başkanımız bu zorluklara rağmen gençlerin spor yapmasına olanak sağladı. Bu işte emeği geçen AKEV, Antalya, İzmir, İstanbul, Van, Manisa ve Kocaeli Ahlat Eğitim ve Kültür Dernekleri'nede teşekkür ediyorum. Türkiye'nin her yerinde derneklerimiz var. Yakında çok güzel etkinliklerimiz ve çalışmalarımız olacaktır" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban: "Dernek başkanlarımızda bugün aramızda olanlar var. Ahlat sporla ciddi anlamda bir geçmişe bağlıdır. Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğümüz ve derneklerimizle hep beraber birlikte hareket ettik. Bu çalışmaların tamamına ilk günden söz verdik sonuna kadar yanında olacağız. Bu maçlarla dostluğumuzu baki edelim. Gençliğimizi daha doğru yönlendirelim. Spor hayatımızda sağlıklı bir hayata da yönlendirme yapma noktasında da bir çalışma yürütüyoruz. Onun için burada ki futbol müsabakaları ümit ediyorum ki tamamen dostluk içerisinde gerçekleşecek. Yaptığımız her işte spor alanları oluşturuyoruz. Yapımı devam eden AVM'de spor salonu yapıyoruz. Yaptığımız hamamda yine spor alanı oluşturduk. Her yaptığımız parkta mutlaka spor alanlarını kuruyoruz. Bugün gençliğimiz rahat etsin diye Spor Toto'dan bu imkanı getirdik. Daha sonra da Kaymakam beyle Bakanlıktan tribün ile ilgili imkanları oluşturduk. Hemen yanı başınıza 4 yıldızlı bir otel yapılacak. Gençlik ve Spor Bakanlığının tüm bölgeyi kucaklayacak bir kampı da Ahlat'ta kurulacak. Kaymakam beyle beraber birlikte faaliyet yürütüyoruz. El birliğiyle çalışıyoruz. Bu faaliyetlerde emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu: "İnsanların memleketini, annesini, babasını, milliyetini tercih etmesi mümkün değil. Bunlar kader diyoruz. İnsan kaderini tercih edemez. Böyle bir fırsatım olsaydı ben Ahlatlı olmayı tercih ederdim. Ahlat'ı gerçekten çok seviyoruz. Ahlat yılın her mevsimi çok güzel. Ama ağustos ayında gerçekten belki de Türkiye'nin en güzel yeridir. Ağustos ayının tarihimizde de çok güzel bir yeri var. Büyük taarruzun başladığı tarihtir. Ondan öncede büyük bir taarruzumuz olan Malazgirt harbi Ağustos ayında gerçekleşmiştir. Bu münasebetle Malazgirt Harbinde başlangıç yeri olan Ahlat'ta yıllardan beri geleneksel hale gelen kültür haftası var. Her sene iyi bir şekilde hazırlanmak istiyoruz ama yaşanan hadiselerden dolayı müzik-eğlence programlarını iptal ediyoruz. Bu yıl belediye başkanımız gerçekten iyi bir hazırlık yapmıştı. Bu defa hiç hesapta olmayan 15 Temmuz olayı gerçekleşti. Memleket yönetimini ele geçirmek için haince bir girişimde bulundular. Çok şükür ki millet kendi kaderini kendisi tayin etti ve bu hainlerin eline fırsat vermedi. Kültür Haftamız bundan da etkilendi. Çünkü ülkemiz olağanüstü hal konumuna geçti. Kutlama yapmadan çünkü iki yüzün üzerinde şehidimiz var. Onları da rencide etmeden böyle etkinliklerle geçirmeyi planladık. Bunların içerisinde ki en önemli etkinliklerden bir tanesi futbol turnuvasıdır. 8 takımla bir turnuva düzenlenecek. İnşallah bu turnuvada hoşnut olmayacağımız olaylar olmaz. İnşallah dostluk içerisinde gerçekleşir. İyi olan kazansın" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Kaymakam Tekbıyıkoğlu ile Başkan Çoban'ın topa vuruşuyla müsabaka başladı. Oldukça çekişmeli geçen maç Kalender Spor'un 5-1 galibiyetiyle sona erdi. Müsabakalar bugün saat 17.00'de başlayacak olan ikinci maçla devam edecek.

Haber Ara