Dolar

32,5399

Euro

34,8845

Altın

2.426,01

Bist

9.645,02

'Ahlaksız adam, pişmiş kelle gibi sırıtıyor'

“Ordu satılmıştır” sözleri nedeniyle tepki çeken CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın şehit cenazesindeki fotoğrafını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Gördünüz, cenaze namazında bile bu ahlaksız, terbiyesiz adam yanında birisiyle konuşurken pişmiş kelle gibi sırıtıyor' ifadelerini kullandı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-03 17:42:27

'Ahlaksız adam, pişmiş kelle gibi sırıtıyor'

“Ahlaksız adam, pişmiş kelle gibi sırıtıyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı'nın verilişinin 86. yıl dönümü programında konuştu. TSK hakkındaki sözleri nedeniyle tepki çeken CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'a sert sözlerle yüklenen Erdoğan, Başarır'ın 2019 yılında bir şehit cenazesinde çekilen fotoğrafını hatırlattı.

Söz konusu fotoğrafta güldüğü görülen CHP'li Başarır'a tepki olarak Erdoğan, "Gördünüz, cenaze namazında bile bu ahlaksız, terbiyesiz adam yanında birisiyle konuşurken pişmiş kelle gibi sırıtıyor" dedi.

“Bu milletin değerleri, kutsalları var”

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Yahu bu milletin değerleri, kutsalları var. Siz bu kutsallara karşı bu denli ahlaki olmayan yollara tevessül edemezsiniz. İnanıyorum ki ilk seçimlerde bunlar çok daha büyük bir dersi Allah'ın izniyle alacaklar" ifadesini kullandı.

"Mehmetçiğimizi size yedirmedik, yedirmeyeceğiz”

Konuyla ilgili olarak Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Erdoğan, "Bay Kemal senin vekilin benim askerime hakaret edecek, senin ağzından bununla ilgili olumsuz bir cümle çıkmayacak. Bu millet seni affetmez. Biz Mehmetçiğimizi size yedirmedik, yedirmeyeceğiz. Bunların cibilliyetinde bu var. Bunlar hiçbir zaman milletin şanına yakışır asker olmadılar" dedi.

Haber Ara