Dolar

32,5785

Euro

34,6971

Altın

2.521,50

Bist

9.524,59

Ağustos’ta öğretmen alımı olacak mı? Milli Eğitim Bakanı açıkladı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Diyarbakır’da yaptığı açıklamada, Ağustos ayında öğretmen alımı yapılmayacağını belirterek, “Bölgedeki eğitim kapasitesini arttırmak için sözleşmeli öğretmenliği getiriyoruz” dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-15 14:55:44

Ağustos’ta öğretmen alımı olacak mı? Milli Eğitim Bakanı açıkladı

Bakan Yılmaz, sabah saatlerinde geldiği Diyarbakır'da, Sur ilçesindeki tarihi İçkale'de bulunan valilik makamını ziyaret etti. Bakan Yılmaz'ı burada Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, vali yardımcıları ve kamu kurum müdürleri karşıladı. Kendisini karşılayanlarla tokalaşan Bakan Yılmaz, daha sonra valilik şeref defterini imzaladı.

İHA'nın haberine göre; Şeref defterini imzaladıktan sonra valilik makamına geçen Bakan Yılmaz, burada basın mensuplarına açıklamada bulundu. Bakan Yılmaz, kendilerinin döneminde Diyarbakır'a eğitim alanında çok büyük yatırım yapıldığını söyledi. Bakan Yılmaz, "Derslik başına düşen öğrenci sayısı 57 iken 33'e düştü. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 33'ten 16'ya düştü. Çok fazla derslik yaptık, öğrenci sayısı da 320 binlerden 500 binlere yaklaşmış olmasına rağmen hem derslik başına düşen öğrenci sayısı azaldı, bu çok fazla derslik yaptığımızı gösterir hem öğretmen başına düşen öğrenci sayısı azaldı, bu çok büyük bir öğretmen ataması gerçekleştirdiğimizi gösteriyor" dedi.

ÇATIŞMALARDA 100'DEN FAZLA OKUL ZARAR GÖRMÜŞ

Son dönemdeki olaylar nedeni ile bu coğrafyada 100'den fazla okulda zarar oluştuğunu aktaran Bakan Yılmaz, “Eğitim ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır. Bunun bedeli de ölçülemeyecek kadardır. Bu okulları elimizden geldiğince yetiştireceğiz yeni döneme. Önümüzdeki eğitim yılında hiçbir eksiklik olmayacak şekilde bir çalışma yürüteceğiz” diye konuştu.

"AĞUSTOSTA ALIM YOK, ŞUBAT AYINDA SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER ATANACAK"

Geçen yıl Ağrı'ya atanan öğretmen sayısının 3 bin 200 olduğunu ancak bir yıl sonra 2 bin 400 öğretmenin ayrıldığını dile getiren Bakan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Birçokları öğretmenin ortalama bulunma süresinin 9 ay olduğunu ancak reform grubunun 1,5 yılı geçmediği görülüyor. Bu bölgedeki eğitim kapasitesini arttırmak için sözleşmeli öğretmenliği getiriyoruz. Meclis Milli Eğitim Komisyonu'ndan geçti, meclisimizin gündeminde önümüzdeki dönemde bu uygulamaya geçilecektir. Bu yasa çıkınca arkasından öğretmen atamalarını önümüzdeki Şubat döneminde gerçekleştireceğiz. Biz bu şubat ayında 30 bin öğretmenin atamasını yaptık ve ilk defa yeni bir uygulama yaptık, öğretmenlere adaptasyon dönemi koyduk, öğretmenler doğrudan derse giriyordu, şimdi belli bir dönemden sonra öğrenciyle baş başa kalıyor. Umuyoruz ki bu eğitim seviyesini daha da yukarıya çıkaracaktır."

Haber Ara