Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Ağrı Tanıtım Günleri Açılış Töreni

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu:- 'Biz devlet olarak, hükümet olarak bu ülkenin içerisinde huzuru, barışı ve bu kültürel zenginliği muhafaza etmek için her türlü adımı atmaya karar verdik. Bu kararlılığımızı ve azmimizi her daim göstermeye devam edeceğiz'- 'Birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmemiz gerekir. Ufak tefek kırılganlıkları bir tarafa bırakarak ileriye odaklanmamız gerekir'

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-12 17:07:44

Ağrı Tanıtım Günleri Açılış Töreni
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Biz devlet olarak, hükümet olarak bu ülkenin içerisinde huzuru, barışı ve bu kültürel zenginliği muhafaza etmek için her türlü adımı atmaya karar verdik. Bu kararlılığımızı ve azmimizi her daim göstermeye devam edeceğiz." dedi.

Çavuşoğlu, Atatürk Kültür Merkezi'nde bu yıl ilki düzenlenen Ağrı Tanıtım Günleri'nin açılışına katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın konseriyle başlayan açılış töreninde, halk oyunları ekipleri sahne aldı.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Ağrılılarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye'nin barındırdığı kültürel çeşitlilik ve farklılıklarının önemini vurgulayan Çavuşoğlu, etrafındaki ateş çemberine rağmen Türkiye'nin tam bir barış adası olduğunu söyledi.

Ülkedeki huzur ve güven ortamının kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Eğer barışı, huzuru, mutluluğu, kardeşlik bilincini tam olarak idrak etmez de gerçekten bizi sürüklemek istedikleri o kaotik ortama süreklenirsek, buna bilmeden ya da bilerek yardımcı olursak bugünleri mumla ararız. Biz devlet olarak, hükümet olarak bu ülkede huzuru, barışı ve bu kültürel zenginliği muhafaza etmek için her türlü adımı atmaya karar verdik. Bu kararlılığımızı ve azmimizi her daim göstermeye devam edeceğiz. Bu bakımdan bölgedeki kardeşlerimizin bunu bilmesini özellikle istirham ediyorum. Huzurumuzu bozmak isteyenlere, içimize nifak tohumları saçmak isteyenlere; sizin adınıza çıktığını söyleyerek bizatihi size dünyayı zindan etmek isteyenlere, biz de Türkiye'de bunların varlığı varsa, onlara orayı zindan ederiz. Güney bölgemizden bizi taciz eden, içimize sızmaya çalışan bu odaklara da Afrin'de Zeytin Dalı Harekatı ve Fırat Kalkanı Harekatı'nda olduğu gibi derslerini vermeye devam ederiz."

Çocuk ve masumların katillerinin, aslında bir yerlerin taşeronu ve maşası olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, bunun artık çok net bir şekilde görüldüğünü söyledi.

Çavuşoğlu, 100 öncesinin hesabının, bugün Türkiye'deki farklılıklar üzerinden görülmeye çalışıldığını dile getirerek, "Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Her ne olursa olsun, insanımızın tavrı, edası, hareketiyle bizim bu azmimiz desteklenmediği müddetçe bir tarafımız eksik kalır. Ne yapmamız gerekir? Birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmemiz gerekir. Ufak tefek kırılganlıkları bir tarafa bırakarak ileriye odaklanmamız gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

- "Ağrı'nın sorunlarını yakından takip ediyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da Ağrı'nın sorunlarını yakından takip ettiklerini söyledi.

Çalık, kentte inşaatı tamamlanan hastane binasının bu ay teslim edileceğini bildirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Ağrı Tanıtım Günleri'nin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, bu organizasyonun Ağrı'ya büyük katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Millete birlik, beraberlik ve kardeşliğini bozmak isteyenlere karşı çelik gibi duruş sergilemenin yakışacağını ifade eden Ataş, "Hükümetimiz, devletimiz terörle mücadele konusunda, özlediğimiz o huzur ortamını, tüm güvenlik güçlerimiz, yerel yöneticilerimizle tesis etmenin gayreti içindedir. Buna hepimizin çok ciddi katkı sağlaması gerekiyor. Siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin buna çok ciddi destek vermesi gerektiğini düşünüyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermesin." şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ise Ağrı'nın Türkiye'nin çimentosu olduğunu belirterek, "Ağrı her zaman devletimizin, milletimizin birliğinden beraberliğinden yana olmuş, onurlu yaşamayı hedef seçmiş muhteşem bir ilimiz." diye konuştu.

Açılış törenine Ağrı Valisi Süleyman Elban, AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe ile eski bakanlar, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından Çavuşoğlu ve beraberindekiler stantları gezdi.

Ağrı Tanıtım Günleri 4 gün sürecek.

Haber Ara