Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Ağrı'dan acı haber geldi

Ağrı’nın Doğubayazıt ile Van’ın Çaldıran ilçeleri arasındaki Tendürek Geçidi’nde çıkan çatışmada 1 uzman çavuş hayatını kaybetti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-07 13:57:02

Ağrı'dan acı haber geldi

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde Çaldıran-Doğubayazıt karayolu üzerindeki Tendürek Geçidi bölgesinde iki aracı ateşe veren PKK üyeleri, İran plakalı bir otobüse ise silahlı saldırıda bulundular. Olay sonrası bölgeye giden askerler ile PKK mensupları arasında çatışma çıktı. Çatışmada ilk belirlemelere göre 1 askerin hayatını kaybettiği belirtildi. Bölgede operasyon devam ediyor. 

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, bugün saat 11.30 sularında Doğubayazıt ilçesi Çetenli köyü Somkaya mevkiinde PKK mensuplarınca yoldan geçen araçların önünün kesildiği ve ateşe verildiği belirtildi. Açıklamada, “Olaya müdahale etmek üzere olay mahalline gitmekte olan Patnos Komando Alayı'na bağlı TİM'e teröristler tarafından ateş açılmış ve 1 uzman çavuşumuz şehit olmuştur. Ayrıca teröristlerin açtığı ateş sırasında İran uyruklu bir otobüs muavini hayatını kaybetmiş, 3 İran uyruklu şahıs da yaralanmıştır. Güvenlik güçlerimizce teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatılmıştır” denildi.

Haber Ara