Dolar

32,5785

Euro

34,6971

Altın

2.521,50

Bist

9.524,59

Ağrı Dağı'nda 'canlı kalkan' eylemi

Halk 'Özel güvenlik bölgesi' ilan edilen Ağrı Dağı'nda çatışmaların yaşanmaması için bölgede çadır kurarak 'canlı kalkan' eylemi başlattı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-07 09:06:57

Ağrı Dağı'nda 'canlı kalkan' eylemi

Son günlerde çatışmaların yoğunlaştığı Ağrı Dağı ile Tendürek Dağı bölgesi Ağrı Valiliği'nce 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi. Bunun üzerine asker operasyona hazırlanırken, bölgede helikopter hareketliliği de arttı. Bölgede çatışma yaşanmaması için bölge milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları Ağrı Dağı'na giderek oturma eylemi başlattı.

Bugün öğlen saatlerinde HDP Ağrı Milletvekili Mehmet Emin İlhan, HDP Iğdır Milletvekilleri Mehmet Emin Adıyaman, Kıznaz Türkali, Iğdır, Tuzluca ve Doğubayazıt belediye eş başkanlarının da aralarında bulunduğu 250 dolayında kişi araçlarla Ağrı Dağı eteklerindeki Ele mezrasına kadar giderek operasyonun olabileceği bölgelere ulaşmaya çalıştı. Bir süreliğine yürüyen topluluk Ağrı Dağı'nın 3 bin 500 metresinde çadır kurdu. Operasyon yapılacağını duyan yayladaki çok sayıda vatandaş evlerini ve hayvanlarını indirdi.

 

Haber Ara